Берое привлече в състава си за предстоящия сезон обещаващият млад

...
Берое привлече в състава си за предстоящия сезон обещаващият млад
Коментари Харесай

Берое си осигури услугите на американски гард

Берое притегли в състава си за идния сезон обещаващият млад гард от Съединени американски щати Брейди Роуз. Американецът идва в Стара Загора след сезон в немската "Pro B ", където играе за отбора на Дюселдорф.

Брейди Роуз е роден на 28 април 1996 година в Блумингтън, щата Илинойс. В родния си град приключва гимназия, а по-късно учи в локалния университет Illinois Wesleyan, който е основан през далечната 1850г.. Висок е 190см и тежи 82 кг.

През 2014 година, на 18 годишна възраст, Роуз влиза в колежанския тим Illinois Wesleyan Titans, който се подвизава в NCAA сериите на американския баскетбол. Още в първия си сезон гардът записва 22 дуела, в които отбелязва общо 100 точки и 27 асистенции. Най-силното си показване с тима на Титаните Брейди Роуз прави в последните си два сезона - 2017/2018 и 2018/2019.

В тях той записва общо по 27 дуела. Върховото му достижение е 577 маркирани точки в сезон 2017/2018, което прави приблизително по 21,37 приблизително на мач. В актива му са още и 83 асистенции и 73 битки. В същата година е определен за най-полезен състезател в своя тим. Роуз се трансформира в едвам втория състезател с екипа на Титаните от началото на новото хилядолетие, който приключва сезон със приблизително маркирани над 20 точки в дуел. В две от срещите през годината младокът доближава до кота от 35 точки.

В последния си сезон оттатък океана гардът нанизва още 571 точки за своя колежански тим. През предишното лято Брейди Роуз влиза в професионалния баскетбол като състезател на немския Дюселдорф. В миналата акция играе в 16 дуела за своя отбор, в които вкарва 302 точки, 18,88 на мач, асистира за 60 попадения и записва още 45 битки.

"Всички в Берое сме щастливи, че в сегашния сезон ще имаме на свое разположение един млад и перспективен баскетболист! Пожелаваме триумф на Брейди Роуз в престоя му в Стара Загора! Дано представянето му в Берое бъде дълго помнено от почитателите на тима! ", обявиха от клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР