Берое постигна много трудна и дискусионна победа с 2:1 при

...
Берое постигна много трудна и дискусионна победа с 2:1 при
Коментари Харесай

Със спорна дузпа Берое спря устрема на Етър - Първа лига



Берое реализира доста сложна и дискусионна победа с 2:1 при гостуването на Етър Велико Търново на стадион „ Ивайло “ в мача от деветия кръг на Първа лига. Домакините поведоха с гол на Самб Бадара в 19-та минута, след което Антон Карачанаков изравни резултата в 38-та минута, а победното попадение за старозагорци осъществя Мартин Камбуров в 86-та минута от дузпа. По този метод Берое прекъсна серията от пет следващи мача без загуба на Етър. Съдийските отсъждания на Ангел Баялцалиев провокираха доста реакции на терена и сигурно ще бъдат доста дискутирани.

Етър стартира по-силно мача и имаше превъзходство през първите 25 минути, в които съумя и да поведе в резултата. Футболистите на Станислав Генчев постановяваха висока преса, която затрудняваше играчите на Александър Томаш. Първата по-сериозна опция пред домакините се откри в 12-та минута, когато Самб Бадара се оправи с Павел Виданов и Георги Динков, след което стреля от дребен ъгъл, само че неопределено в навън.

Етър съумя да поведе в резултата в 19-та минута, когато Иван Вълчанов преодоля двама футболисти на Берое, след което подаде към Димо Атанасов, който центрира в наказателното поле на гостите, където Георги Динков изпусна Самб Бадара и той с глава вкара топката във вратата на Душан Перниш.

Четири минути по-късно Иван Стоянов се озова на добра позиция в наказателното поле на Берое, само че не съумя да стреля, а Душан Перниш се намеси и улови топката.

Берое съумя да реагира и след 24-та минута тимът стартира да играе по-активно и имаше превес до края на първото полувреме.

Берое изпусна невероятна опция да изравни резултата в 27-та минута. Педро Еуженио центрира от фаул в наказателното поле на Етър, където Христо Иванов излезе, само че не съумя да боксира добре топката и тя попадна на волето на Мартин Райнов, който стреля, само че топката срещна десния дирек на вратата на домакините.

Берое съумя да изравни резултата в 38-та минута. Мартин Камбуров и Мартин Райнов размениха двойно подаване, след което последният се опита да подаде към Педро Еуженио. Александър Александров се хвърли на шпагат и мазета топката, само че в краката на Антон Карачанаков, който с обмислен удар вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Христо Иванов.

Вратарят Христо Иванов получи жълт картон, защото имаше искания за засада на Кохей Като при удара на Карачанаков. Останаха съществени подозрения до какъв брой японският футболист влияее на обстановката.

Берое стартира по-активно през второто полувреме и можеше да реализира цялостен поврат в мача в 53-та минута, когато Мартин Камбуров подаде с глава към Мартин Райнов, а той продължи към Павел Виданов, който се озова самичък против Христо Иванов, само че вратарят избави удара на бранителя на Берое. След това при добавката Матеус Леони стреля с глава, само че в тялото на Виданов. Карлос Охене подаде към Антон Карачанаков в наказателното поле на Етър, а той стреля, само че над напречната греда. Георги Сърмов получи жълт картон, откакто футболистите на Етър имаха искания към съдията Ангел Баялцалиев за нарушаване на Мартин Райнов против Иван Скерлев в обстановката, в която Виданов по-късно пропусна самичък против Христо Иванов.

Георги Сърмов насочи отдалечен удар в 64-та минута, само че Душан Перниш избави. Иван Стоянов можеше да изведе Етър още веднъж напред в резултата в 70-та минута. Румен Руменов пусна превъзходен извеждащ пас към Иван Стоянов, който изскочи самичък против Душан Перниш и стреля, само че вратарят на Берое избави и мазета в корнер. В 74-та минута Кохей Като сбърка и подари топката на Самб Бадара, който стреля, само че на сантиметри настрана от десния дирек на вратата на Берое.

Педро Еуженио завоюва дузпа за Берое в 85-та минута. Португалецът направи доста добър пробив, след което Чавдар Ивайлов се опита да го задържи, а по-късно го побутна и футболистът на Берое се строполи в наказателното поле на Етър, а Ангел Баялцалиев реши да свири дузпа за гостите и сподели жълт картон за играча на „ виолетовите “.

Наказателният удар бе невъзмутимо осъществен от Мартин Камбуров в 86-та минута, който изпрати топката в средата на вратата, до момента в който Христо Иванов се хвърли в десния ъгъл.

Берое излезе на трето място във краткотрайното класиране с актив от 16 точки, до момента в който Етър е с актив от 10 точки. Това бе трета победа за старозагорци при техните гостувания.

Етър Велико Търново: 1. Христо Иванов – 20. Яни Пехливанов, 4. Мартин Скерлев, 14. Веселин Минев – 25. Александър Александров, 5. Георги Сърмов, 15. Иван Вълчанов, 88. Йордан Апостолов, 30. Димо Атанасов – 73. Иван Стоянов, 89. Самб Бадара

Берое: 12. Душан Перниш – 3. Милен Желев, 5. Павел Виданов, 15. Георги Динков, 20. Матеус Леони – 8. Карлос Охене, 7. Мартин Райнов, 4. Кохей Като – 71. Антон Карачанаков, 9. Мартин Камбуров, 77. Педро Еуженио
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР