Берое победи Славия с 2:1 в двубой от 17-ия кръг

...
Берое победи Славия с 2:1 в двубой от 17-ия кръг
Коментари Харесай

Расизъм на мача Берое - Славия

Берое победи Славия с 2:1 в дуел от 17-ия кръг на efbet Лига. Фенове на домакините нападнаха с расистки възгласи конгоанския нападател на " белите " Жуниор Мапуку, който влезе запаса в 70-ата мин. на мястото на Тони Тасев.
Ветеранът Мартин Камбуров (33) откри с грациозен удар сред куп от бранители и усили върха си с 256-и гол в елита. Австралиецът Питър Макрилос (62), който смени Дарко Тасевски, изравни, а малиецът Абубакар Тунгара (70) вкара победно. Защитникът Ертан Томбак (82) от гостите получи червен картон след жестоко влизане против Александър Василев и след консултация с ВАР.
С 24 т. Берое измести Локо Пд от 6-ото място и приближи Славия, която е 5-а с 27.
Треньорът на Славия Златомир Загорчич осъди скандалните расистки викания от почитателите на заралии към нападателя Жуниор Мапуку.
" Мапуку е добър футболист и му би трябвало време. Физически не е добре и в подготовката ще се опитаме да му я възвърнем. Чух виковете по негов адрес. Не мога да схвана хората, които го вършат. Осъждам това, само че не мога аз да разясня ", съобщи сърбинът.
Абсолютният голмайстор Камбуров призна, че не знае дали ще продължи след Нова година, когато изтича контракта му с Берое. 41-годишният деец се изравни с Марин Бакалов на втората позиция по най-вече изиграни мачове (454), а върхът е на Георги Илиев с 461 срещи.
" Тунгара заслужаваше да бъде най-хубавият в мача, тъй като вкара това второ наше попадение. В предходните мачове не успявахме да вкараме втори гол. Важното е, че не рухнахме душевен след техния гол. Ако не бием Ботев във Враца и след това Левски, няма да имаме шансове освен за първата шестица, само че в случай че създадем една хубава поредност от 3 следващи победи, ще се изкачим много напред ", показа Камбуров.
" Това е нюх към обстановката към гола. Ако бях опитал незабавно да изстрелвам, бранителят щеше да ме блокира. Много сложна обстановка, само че се получи. Не желая да съпоставям времената преди и в този момент. Със сигурност ми е било доста мъчно преди против бранителите на Левски. Успявал съм и против тях, само че не е било елементарно. Ръководството приказва с мен, само че не съм дал финален отговор, тъй като не знам дали ще имам мотивация да продължа. Със сигурност за новия сезон Берое би трябвало да си откри нов нападател, а аз би трябвало да намеря вътрешна мотивация дали да продължа”, приключи ветеранът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР