Берое победи с 2:0 Славия в последната среща от 14-ия

...
Берое победи с 2:0 Славия в последната среща от 14-ия
Коментари Харесай

Берое би Славия във вълнуващ мач

Берое победи с 2:0 Славия в последната среща от 14-ия кръг на Първа лига. В воин за " зелените " се трансформира бразилецът Вандерсон, който вкара в 14-ата и 74-ата минута. Успехът на домакините от Стара Загора пристигна справедливо, въпреки че " белите " имаха малшанса да уцелят два пъти гредата. Отборът на Александър Томаш продължава да няма загуба вкъщи от половин година насам.

Двубоят обаче стартира с отличен пробив на Галин Иванов отляво, който докара до изстрел на Милен Гамаков, отбил се в напречната греда след рикошет. Последваха мощни минути на домакините. В 14-ата минута Меска откри Вандерсон с превъзходен пас отляво и пред погледа на цялата отбрана в бяло бразилецът откри резултата - 1:0 за заралии. Това бе първи гол на нападателя в българския шампионат.
След почивката характерът на играта не се промени. В 57-ата минута голмайсторът Мартин Камбуров пропусна идеална опция да усили сметката си от попадения в родния хайлайф. Ветеранът се оказа на отлична позиция фронтално пред вратата на Петков, само че изстрелът му отиде в посока небето.
В 74-ата минута Вандерсон постави черешката на тортата в представянето си. Южноамериканецът получи пас от дълбочина на Мартин Райнов. Последва изплъзване от защитник на Славия и прекрасен удар под ъгъл, спрял се в мрежата на Петков. В 87-ата минута " белите " допряха попадението. Красив изстрел на Георги Йомов откри неопитен Душан Перниш, само че горната греда за повторно избави стража на заралии.

Ето и останалите резултати от кръга у нас:
Дунав - Верея 3:0
Локо Пловдив - ЦСКА-София 0:1
Септември - Верея 1:0
Ботев Враца - Черно море 2:1
Левски - Ботев Пловдив 4:1
Етър - Лудогорец 1:4

Класиране
1. Лудогорец 35 точки
2. Левски 34
3. ЦСКА-София 32
4. Берое 27
5. Ботев Пловдив 23
6. Локо Пловдив 20
7. Черно море 18
8. Етър 18
9. Славия 16
10. Ботев Враца 15
11. Дунав 14
12. Витоша 13
13. Септември 7
14. Верея 4
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР