Берое победи с 1:0 Локомотив София във втория мач от

...
Берое победи с 1:0 Локомотив София във втория мач от
Коментари Харесай

Камбуров донесе победата на Берое срещу Локо София

Берое победи с 1:0 Локомотив София във втория мач от първия кръг на efbet Лига. Мартин Камбуров вкара единствения гол в 57-ата минута и към този момент е единствено на попадение от върха на Петър Жеков. Десет минути преди края ветеранът получи втори жълт картон и бе изпъден. Гостите записаха първи мач в елита след 6-годишнио спиране. Двата тима влязоха внимателно в срещата и вратарите скучаеха в първите минути. Едва в 12-ата минута трибуните се раздвижиха след отлична офанзива на техните любимци. Илиян Стефанов изведе на левия фланг Алиун Фал, който центрира без закъснение, само че ударът на Серкан Юсеин беше блокиран. Две минути по-късно столичани дадоха отговор с прострелно центриране отдясно на Карим Бухмиди, което се оказа недостъпно за съотборника му Божидар Кацаров.

В средата на първата част гръцкият бранител на гостите Георгиос Кацикас получи тежък удар при едно единоборство и се наложи главата му да бъде превързана, с цел да се завърне в игра. Мартин Камбуров опита шанса си от директен свободен удар в 31-ата минута, само че не уцели вратата. Минута преди почивката забавно центриране на Симеон Мечев от фаул бе избито актарктивно от Любенов.

В 57-ата минута падна и първият гол за сезона в efbet Лига - 1:0 за Берое. Вкара го нормалният обвинен - Мартин Камбуров, който към този момент е единствено на едно попадение от головия връх на Петър Жеков. Асистенцията бе на Кийлън Лебон, който с съвършено центриране по земя затрудни бранителите на гостите и ветеранът с шпагат бутна топката зад тила на Любенов. В 71-ата минута Камбуров пропусна да изравни върха на Петър Жеков, откакто групова неточност в отбраната на противника му сервира топката, само че ударът му от въздуха мина над вратата. Последваха мощни моменти за гостите, които бяха покрай равнене. Най-напред центриране на Мики Орачев кацна на напречната греда, а малко по-късно вратарят Бакер мазета техничен прехвърлящ удар на Раел Лолала.

Десет минути преди края Берое остана в понижен състав, откакто Камбуров получи втори жълт картон за нарушаване в средата на терена против Кацаров и бе изпъден. Гостите пробваха да стигнат до равнене, само че силите им стигнаха единствено за няколко корнера пред вратата на старозагорци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР