Берое“ победи Миньор“ с 2:0 като гост в 1/16 финал

...
Берое“ победи Миньор“ с 2:0 като гост в 1/16 финал
Коментари Харесай

Берое отстрани Миньор за Купата

„ Берое “ победи „ Миньор “ с 2:0 като посетител в 1/16 край от шампионата за Купата на България.

„ Зелените “ излязоха напред в резултата още в 5. минута след попадение на Калоян Кръстев. През втората част играта бе прекратена за към 10 минути след съществени конфликти по трибуните. В 101. минута Абубакар Тунгара реши всичко в дуела с втори гол.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Николай Киров извърши една смяна в състава, по отношение на последния турнирен дуел. Вместо контузения Вини Трибуле в игра като титуляр стартира Калоян Кръстев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Играчите на „ Берое “ излязоха със специфични тениски с надпис: „ Заедно сме по-силни – Респект! #Сашко! “ в поддръжка и благодарност към всички, които спомогнаха за намирането на изчезналото дете!

Още във 2. минута Траоре откри Тунгара в наказателното поле, а той бе съборен, само че реферът даде сигнал играта да продължи.

„ Берое “ излезе напред в резултата в 5. минута. Тунгара откри Спас Георгиев на фланга, а той центрира в наказателното поле. Там Кръстев прати топката в мрежата след удар с глава – 0:1

Две минути по-късно домакините стигнаха до безредие след корнер, само че не заплашиха вратата на Караджов.

Рука получи на фланга в 13. минута и центрира в пеналта, само че там стражът на домакините изпревари в последния миг Кръстев и мазета.

„ Миньор “ имаше отличен късмет да изравни в 20. минута. Йосифов извърши отличен директен свободен удар и затрудни Караджов, в чието лице блестеше слънцето, само че стражът на „ Берое “ се оправи чудесно и мазета в корнер.

Минута по-късно Ангелов насочи удар от дъгата, само че топката мина над вратата.

Следващите десетина минути бяха равностойни и без съществени рискове, а играта бе доста накъсана с редица нарушавания.

„ Зелените “ въпреки всичко имаха още една отлична опция да застрашат вратата на Виденов в 32. минута, когато Траоре проби по фланга и центрира в наказателното поле. Там топката мина през куп от играчи и попадна в Серкан, който бе отвън пеналта, само че халфът не съумя да насочи удар.

В 36. минута Серкан извърши ъглов удар и прати топката на втора греда, където Траоре стреля с глава, само че бе неакуратен.

Две минути по-късно Казаков прати топката в пеналта на „ Берое “ от фаул, а там Венци Василев насочи удар с глава. Караджов обаче избави.

Домакините стигнаха до нови две следващи съществени разбърквания в наказателното поле. Веднъж след осъществяване на директен свободе удар, при който топката въпреки всичко бе изчистена в корнер. След осъществяването на ъгловия удар Йосифов полузи и на два пъти центририра от наказателното поле, само че не се стигна до удар.

Серкан извърши директен свободен удар от към 24 м в 44. минута, само че топката мина на метър от гредата и излезе в навън.

Това бе всичко за първата част и двата тима се отдръпнаха на отмора с гол преднина за „ зелените “.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след възобновяване на играта Рука центрира в пеналта, а там Тунгара стреля от въздуха, само че не съумя да откри очертанията.

В 50. минута Траоре навлезе в наказателното поле и шутира от дребен ъгъл, само че топката рикошира и излезе в корнер. Фонтен засече с глава центрираната от ъгловия удар топка, само че тя излезе в навън.

След още две минути Спас Георгиев също получи в наказателното поле и опита удар в близкия ъгъл, само че Виденов мазета.

Домакините се активизираха в идващите няколко минути, само че натискът им бе по-скоро бурен.

Все отново в 60. минута Йосифов центрира в наказателното поле, а там Тютюков насочи удар с глава, само че той бе прекомерно слаб и неакуратен.

Мачът бе пресечен след две минути, откакто почитателите на двата тима съумяха да стигнат между тях и последва съществено сдърпване. Паузата бе към десетина минути.

В 74. минута Фонтен съумя да насочи удар след корнер, само че той попадна в тялото на неприятелски състезател.

Шест минути по-късно Мечев центрира от фаул, а Кръстев стреля с глава, само че право в ръцете на вратаря.

Най-сериозния късмет за домакините пристигна в 88. минута, когато Ценов стреля от директен свободен удар, а топката срещна напречния дирек над Караджов.

Две минути в добавеното време Кръстев стреля с глава след корнер, а защитник мазета пред голлинията.

В четвърта минута на добавеното време Тунгара бе изведен самичък против вратаря и опита да го трансферира елегантно, само че Виденов съумя да закачи топката и тя излезе в корнер.

В 101. минута Тунгара овладя топката пред наказателното поле и прати топката в мрежата след удар по земя – 0:2

До края на мача нямаше нови рискови обстановки и по този начин „ Берое “ в профил „ Миньор “ за Купата на България.

В СЛЕДВАШИЯ КРЪГ

„ Берое “ ще преиме ЦСКА 1948 в осминафинал от шампионата, а мачът е плануван за 2 декември от 12:30 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР