Берое победи гостуващия Рилски спортист (Самоков) с 83:81 в дербито

...
Берое победи гостуващия Рилски спортист (Самоков) с 83:81 в дербито
Коментари Харесай

Берое победи Рилски и в първенството

Берое победи гостуващия Рилски състезател (Самоков) с 83:81 в дербито на 12-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Това е втори триумф за отбора на Любомир Минчев над този противник след този за Купата на България със 78:67 в Самоков преди три дни.

Старозагорският отбор завоюва осма победа от началото на сезона и се намира на трето място в Националната баскетболна лига, освен това с мач по-малко от своите директни съперници в челото. Мачът стартира извънредно забавно и резултатно. Гостите поведоха, само че не успяваха да се откъснат в резултата. Играта в отбрана на домакините не вървеше, само че все пак след 10 минути игра Рилски състезател имаше задатък единствено от 27:24.

Втората част стартира с две следващи тройки на Конър Франкамп, които разрешиха на беройци да излязат напред. Силно в тези минути игра и Далин Бачински, а домакините като цяло усъвършенстваха доста играта си в отбрана. С тройка на Николай Стоянов Берое реализира най-голямата си разлика в тези минути при 37:29. В идващите минути обаче процентът на триумф в офанзива спадна доста, което даде опция на Рилецо да обърне. Положителното бе, че тяхната преднина на полувремето бе едвам една точка - 44:43.

В началото на третата част Берое стигна до поврат - 53:49, само че преди финалните 10 минути гостите още веднъж водеха с 66:62. Заключителните минути бяха доста прочувствени. С доста мощна игра в отбрана домакините стигнаха до поврат - 74:70 четири минути преди края. Мартин Маринов от Рилски състезател вкара тройка и понижи пасива на гостите - 79:80, след което Франкамп означи два фаула за 82:79. Секунда и половина преди края Берое водеше с 3 точки и Йордан Бозов трябваше да извърши два фаула за гостите. Ветеранът вкара първия удар, след което преднамерено изпусна втория, само че времето изтече и по този начин Берое завоюва дуела с 83:81.

Конър Франкамп бе най-резултатен за спечелилите с 21 точки. Александър Янев означи 18, със 17 е Николай Стоянов, а с 10 точки и 11 битки се регистрира Далин Бачински. За Рилски състезател над всички беше Златин Георгиев с 20 точки и 8 асистенции. Джейлън Дженкинс вкара 14 точки, Юджийн Харис добави 11, а с 10 е Малик Диме.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР