Берое надви Левски с 2:1 у дома в предпоследна среща

...
Берое надви Левски с 2:1 у дома в предпоследна среща
Коментари Харесай

Берое посече и Левски под Аязмото

Берое надделя Левски с 2:1 вкъщи в предпоследна среща от 15-ия кръг на Първа лига. На стадиона в Стара Загора възпитаниците на Хосе Луис Ачиари продължиха с успехите, откакто в предишния кръг завоюваха и гостуването си на досегашния водач Локомотив Пд. " Сините " пък отстъпиха в първия си дуел без контузената бразилска звезда Уелтън.


Левски получи гол още в самото начало на мача. Точен за заралии бе Джани Тума, който се разписа в четвъртата минута. Възпитаниците на Николай Костов се добраха до изравнително попадение в края на първата част, когато Кристиан Димитров означи дебютния си гол със " синята " фланелка след асистенция на Рикардиньо. Столичани бяха по-активният от двата тима и след почивката, само че още веднъж се пропукаха в защита. Около четвърт час преди приключването на постоянното време Сантяго Годой преодоля капитана на гостите Николай Михайлов и върна преднината на Берое. До края Левски атакуваше, като най-сериозното състояние за гол се откри пред Цунами, който стреля мощно с глава след центриране на Асен Митков от ляво, само че топката мина около вратата на Родриго Ачинели. Домакините стигнаха до успеха с единствените си два точни удара по посока вратата на противника.

Така " сините " започнаха с проваляне поредицата от мачове без контузения Уелтън, който има контузия на глезена и ще пропусне идващите няколко дуела на отбора. Отборът на Костов е четвърти с 26 точки, като пропусна да се изравни по точки с безконечния противник ЦСКА, който по-рано приключи наедно с Арда. Столичани са на шест пункта от лидера Черно море, с мач по-малко от " моряците " след четвъртата си загуба през сезона. Берое е към този момент осми с 20 точки след втората си поредна победа в елита - в предишния кръг отборът от Стара Загора съкруши Локо Пд на " Лаута ".

В идващия кръг " зелените " са домакини на Пирин Благоевград, до момента в който за Левски следва отсрочен мач с Арда в Кърджали. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР