Берн не разреши на Испания да изпрати на Украйна оръдия

...
Берн не разреши на Испания да изпрати на Украйна оръдия
Коментари Харесай

Берн не разреши на Испания да изпрати швейцарски ПВО на Украйна

Берн не позволи на Испания да изпрати на Украйна оръдия за противовъздушна защита, създадени в Швейцария, оповестява " Ройтерс ".

Швейцарското държавно управление показва, че е отхвърлило искане на Мадрид, отправено през януари, за реекспорт на две 35-милиметрови зенитни оръдия.

Преди това Берн наложи несъгласие и на претенции от Дания и Германия, които имаха намерение да изпратят на Украйна създадени в Швейцария бронирани машини и муниции, с цел да ѝ оказват помощ във войната против Русия.

През януари комисия в Народното събрание на Швейцария предложи да се анулира възбраната за реекспорт, която не разрешава създадените от страната муниции да бъдат изпращани от друга страна на Украйна.

Причината за отхвърли на Берн е, че сходен ход би нарушил нейния неутралитет.

Според комисията обаче предложенията ѝ не нарушават разпоредбите за неутралитет на Швейцария, защото оръжията ще преминат през друга страна, а не непосредствено в зона на спор.

В началото на войната Швейцария се отклони от обичайна си неутрална позиция и одобри глобите на Европейския съюз, наложени на Русия поради нахлуването й в Украйна, само че съобщи, че нейният неутралитет не разрешава даване на оръжие в зони на спор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР