Бермудският триъгълник е вълнувал поколения, но сега един експерт обясни

...
Бермудският триъгълник е вълнувал поколения, но сега един експерт обясни
Коментари Харесай

Геолог каза решението на мистерията на Бермудския триъгълник, обясни защо той може да поглъща кораби

Бермудският триъгълник е вълнувал генерации, само че в този момент един специалист изясни за какво тъкмо там изчезват кораби.

Разположена в северната част на Атлантическия океан, покрай Бермудските острови, зоната е била място на многочислени изгубвания на кораби. Това е довело до разнообразни фолклорни предания и истории за това какво е повода за изгубването на корабите.

В предишното са излагани разнообразни теории, опитващи се да обяснят тази огромна тайнственост, като да вземем за пример за водовъртежи, само че в действителност елементарният отговор може да се търси в скалите.

Ник Хъчингс, геолог и изследовател на минерали, изяснява в документалния филм на Канал 5 „ Тайните на Бермудския триъгълник “: 

Бермудските острови всъщност са морска планина – подводен вулкан. Преди 30 милиона години той се е издигал над морското ниво. Сега е ерозирал и е останал единствено върхът на вулкана. Имаме няколко проби от там, в които има магнетит. Това е най-магнитният естествено срещащ се материал на Земята.

След това той направи опит, при който извади парче от скалата и го сложи върху равна повърхнина, след което мина с компас върху него.

Иглата на компаса се завърта лудо, тъй като скалите съдържат магнетит.

Можете да си визиите по какъв начин античните мореплаватели са плавали около Бермудските острови. Това би било доста смущаващо.

Националната океанска работа на Съединени американски щати не е толкоз безапелационна, защото през 2010 година написа: 

Океанът постоянно е бил загадъчно място за хората, а при неприятно време или неприятна навигация той може да бъде доста смъртоносно място. Това важи за целия свят. Няма доказателства, че мистериозните изгубвания се случват по-често в Бермудския триъгълник, в сравнение с в която и да е друга огромна, добре посещавана зона на океана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР