Берлинската Щатсопера отвори отново врати след 7-годишен ремонт за 400

...
Берлинската Щатсопера отвори отново врати след 7-годишен ремонт за 400
Коментари Харесай

Берлинската Щатсопера показва какво е свършено в ремонта й за 400 млн. евро

Берлинската Щатсопера отвори още веднъж порти след 7-годишен ремонт за 400 млн. евро.

Даниел Баренбойм, който е музикален шеф на операта, дирижира оркестъра за откриването на обновената зала в деня на националния празник на Германия.

Всъщност празненствата по откриването ѝ след ремонта не престават девет дни, включително и с концерти навън, които се посещават от хиляди меломани.

След формалното разкриване Щатсоперата още веднъж ще бъде затворена за два месеца, нужни за настройването на новото софтуерно съоръжение. Редовните представления ще стартират през декември, когато операта ще отпразнува 275-годишнината си.

Сценичното съоръжение в концертната зала е напълно актуализирано, а покривът е издигнат с 5 м, с цел да бъде усъвършенствана акустиката. Залите за подготовка в прилежащата постройка към този момент са свързани с основната сцена с под земята кулоар.

Ремонтът на постройката на операта на ул. „ Унтер ден Линден " трябваше да завърши още през 2014 година, само че се проточи, тъй като бюджетът от 239 млн. евро беше надхвърлен доста. Обновяването в последна сметка струваше съвсем двойно повече.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР