Берлинчани трябва да гласуват на референдум, за да принудят големите

...
Берлинчани трябва да гласуват на референдум, за да принудят големите
Коментари Харесай

В Берлин ще има референдум за ниски наеми на жилища

Берлинчани би трябвало да гласоподават на референдум, с цел да принудят огромните компании за недвижими парцели да продадат хиляди от жилищата си на града, обявиха представители на управляващите в четвъртък, защото въпросът за високите наеми през годината на изборите става все по-актуален.

Кампания за петиция, подхранвана от яд поради възходящите жилищни разноски, показа 183 711 годни подписа, " повече от общо нужните " от към 172 000, с цел да се сложи въпросът на общо гласоподаване, сподели берлинският изборен контролен орган.
 Затягат ограниченията в Берлин - в някои магазини ще се влиза единствено с негативен тест за COVID-19 Затягат ограниченията в Берлин - в някои магазини ще се влиза единствено с негативен тест за COVID-19
Берлин стяга ограниченията против COVID-19. Жителите на немската столица ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, с цел да могат...

Сега локалните чиновници би трябвало да дефинират дата за гласуването, което се чака същия ден като изборите за нов федерален парламент и държавното управление на Берлин.

Инициативата „ Enpopriate Deutsche WohnenCo. ", кръстена на най-голямата група парцели в Берлин, е ориентирана към компании с над 3000 жилището в портфолиото си. Движението би желало да види повече от 240 000 домове, сложени под ръководство от обществена организация, които да се управляват " демократично, транспарантно и в публичен интерес ".

В град с 3,7 милиона поданици, където над 80 % наемат домовете си, привлекателността на столицата за вложители и структурната липса на жилища доведоха до повишаване на цените с близо 85 % сред 2007 и 2019 година. Правителството на Берлин-град към този момент предприе от 2020 година в опит да спре завладяването на бедните покрайнини от по-заможни хора, които ги облагородяват, само че федералният парламентарен съд постанови, че тази политика е противозаконна през април.

" Expopriate Deutsche WohnenCo. " основава своите искания на член 15 от немската конституция, който планува, че „ земята, естествените запаси и средствата за произвеждане могат... да бъдат трансферирани в обществена благосъстоятелност “ в публичен интерес в подмяна на обезщетение.
 Четирима съществено ранени след пукотевица в Берлин Четирима съществено ранени след пукотевица в Берлин
При престрелка в берлинския квартал Кройцберг съществено ранени са били четирима души, оповестяват немските медии. След случая от по...

Приета през 1949 година с основаването на западногерманската страна, членът беше от дълго време пропуснат по време на Студената война с нейното напрежение сред капиталистическия Запад и комунистическия Изток.

има към 111 000 от почти два милиона жилището чартърен в Берлин и през май разгласи проектите си да се слее с колоса за недвижими парцели Vonovia.

Компанията остро подлага на критика задачите на самодейността като контрапродуктивни.

А кметът на града социалдемократът Михаел Мюлер също отхвърли референдума с аргумента, че би предпочел " партньорства с частния бранш ", с цел да построи повече жилища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР