Берлинчани има вероятност да плащат по 1 евро на ден

...
Берлинчани има вероятност да плащат по 1 евро на ден
Коментари Харесай

Берлин обмисля Виенския модел – €1 на ден за обществен транспорт

Берлинчани има възможност да заплащат по 1 евро дневно за публичен превоз на година съгласно проекти на немската столица за прекъсване на колите и понижаване на замърсяването на въздуха, разгласи кметът, представен от " Гардиън ".

" Стъпка по стъпка желая да последвам задачата за въвеждане на годишен билет за публичния превоз на цена 365 евро ", заяви Михаел Мюлер пред Neue Zürcher Zeitung. Обикновено годишният билет коства 761 евро.

Подобен ход ще направи Берлин следващия немски град, който употребява Виенския модел. Този модел е въведен в австрийската столица през май 2012 година от компанията Wiener Linien, която обслужва по-голямата част публичния превоз. Преди седем години компанията понижи цената на годишния билет от 449 евро на 365 евро.

Във Виена 822 000 души, съвсем половината от популацията на столицата, имат годишен билет. Процентът на придвижващите се с метро, трамвай и рейс се е нараснал до 38 на 100 във Виена спрямо 27% в Берлин, 23% в Мюнхен и 18% в Хамбург.

Няколко обитаеми места в Германия изследват сходна система като тази във Виена. 365 евро за година е билетът в Бон от началото на годината, както и в югозападния град Ройтлинген. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР