Берлин. Учебният план на турското консулско училище в Германия включва

...
Берлин. Учебният план на турското консулско училище в Германия включва
Коментари Харесай

Der Tagespiegel: Турция индоктринира нашите деца, предупреди германски политик

Берлин. Учебният проект на турското консулско учебно заведение в Германия включва преподаването на предмети, които оказват доста политическо и религиозно въздействие върху посещаващите го деца. Това предизвести берлинският политик Мая Ласич, представител на социалдемократите по въпросите за образованието, оповестява столичният всекидневник Der Tagesspiegel .
Любовта към Турция и вярата в Аллах са закрепени цели на образователния проект. Това се потвърждава от актуалната образователна стратегия, по която се преподава и в други немски провинции. В нея са включени необятен кръг тематики, които да изградят религиозната принадлежност и да възпитат възприятие на национална горделивост. По този метод Турция не се придържа към двустранните съглашения, които разрешават само на децата да бъде препопавано на майчиния им език. Поради тази причина измежду редиците на Германската социалдемократическа партия се надига вълна на неодобрение.
„ Съдържанието в образователната стратегия е повече от тревожно и недопустимо за нас ", съобщи представителят на социалдемократите по въпросите за образованието. Тя настоя за промени, с цел да бъде пресечено развиването на трендовете, заложени в образователните стратегии на образователните заведения под опеката на турските органи в Германия. Ласич обаче е скептична, че немските управляващи ще съумеят да подобрят обстановката, поради обстоятелството какви са образователните стратегии в самата Турция.
Затова е извънредно значимо разширението на курсовете по немски език, проведени от страната. „ Единственото вярно решение " е Берлин да не разрешава на „ държавните управления на други страни да индоктринират нашите деца ", безапелационна е Ласич.
Повече от 30 хиляди деца в Германия се образоват по наложената от турските органи образователна стратегия. Посолството на Турция в Берлин към този момент няколко дни пренебрегва настояването на немските управляващи да показа в детайли образователния проект за новата година.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР