Берлин се надява, че Вашингтон няма да се намеси в

...
Берлин се надява, че Вашингтон няма да се намеси в
Коментари Харесай

Германия призова САЩ да не се намесват в ситуацията със Северен поток 2

Берлин се надява, че Вашингтон няма да се намеси в обстановката със " Северен поток 2 ", защото това е чисто европейски план, сподели Фридрих Мерц, ръководител на Германския Християндемократически съюз.

„ Съединените щати бяха и остават нашият най-съществен съдружник. Но също по този начин чакаме, че те няма да се намесват в подобен чисто европейски въпрос като построяването на Северен поток 2 “, сподели Мерц в изявление за Bild.

По негово мнение, сега европейските страни не могат да стигнат до единна позиция по отношение на построяването и стартирането на " Северен поток 2 ". Мерц счита, че това е директно обвързвано с политиката, провеждана от някогашния немски канцлер Ангела Меркел.

Също по този начин ръководителят на ХДС разкритикува идното посещаване на сегашния немски канцлер Олаф Шолц в Съединени американски щати, което е планувано за 7 февруари. Според Мерц това пътешестване е било " закъсняло " и самият Шолц е трябвало да провежда срещи и да стане водач в развиването на позицията на Европа, само че това не се случва.

„ Това пътешестване е закъсняло. Беше належащо преди няколко седмици. Сега срещата с Байдън наподобява като посещаване на вносител на петиция, който не може да излезе от обстановката, която сътвори със личните си ръце, и моли за помощ от по-големия си брат във Вашингтон “, заключава Фридрих Мерц.

По-рано Германия показаха изискването за отвод да се пусне " Северен поток 2 ". Посланикът на Германия в Полша Арнд Фрайтаг сподели в изявление за Rzeczpospolita, че страната ще откаже да пусне в употреба газопровода " Северен поток 2 ", в случай че обстановката към Украйна ескалира.

Преди това Германия смяташе за безразсъдно да употребява " Северен поток 2 " за оказване на напън върху Москва. В същото време Берлин отсрочи узаконяването на " Северен поток 2 ". Бившият немски външен министър, някогашен вицеканцлер на Германия Зигмар Габриел съобщи, че планът може да бъде спрян, в случай че Съединени американски щати съумеят да " предложат нещо в подмяна ".

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР