Берлин. Повече от пет месеца след изборите за Бундестаг и

...
Берлин. Повече от пет месеца след изборите за Бундестаг и
Коментари Харесай

Падна последното препятствие пред новата Голяма коалиция в Германия

Берлин. Повече от пет месеца след изборите за Бундестаг и след комплицирани междупартийни договаряния за образуване на " Голяма коалиция " и предстоящ четвърти по ред мандат на канцлера Ангела Меркел, резултатът от броенето на гласовете от членовете на Германската социалдемократическа партия реши крайния излаз от съдружните договаряния. 66,02% от членовете на Социалдемократическата партия във Федералната република гласоподаваха " за " необятна коалиция със " Съюза " (ХДС/ХСС).
„ Поздравявам ГСДП с този явен резултат, веселя се от по-нататъшното съдействие за богатството на нашата страна “, предава думите на Меркел пресслужбата на ХСС. „ Това е положително решение за Германия “, разяснява на собствен ред генералният секретар на ХСС Анегрет Крамп Каренбауер.
„ Това е добра вест за Европа. Франция и Германия ще работят дружно, започвайки от идната седмица, с цел да развият нови начинания за прокарването на европейския план “, съобщи в публично свое заявление президентът на Франция Еманюел Макрон
Не всички мнения за огромната коалиция бяха позитивни.
Крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ се присмя на ГСДП, предричайки, че залезът на социалдемократите ще продължи, когато Германия още веднъж организира парламентарни избори.
„ Най-късно през 2021 година те ще си платят “, написа партията на формалния си профил в обществената мрежа „ Туитър “, публикувайки и фотография с прибавен надпис „ Още четири кошмарни години за Германия “.
„ Гласуването на ГСДП бе предстоящо. Те се опасяват повече от нови избори, в сравнение с от това да бъдат още повече маргинализирани в нова коалиция с Меркел. Притесненията на канцлера завършиха. Тя ще си остане на поста, само че Германия отива на неверно място “, съобщи генералният секретар на Свободната демократическа партия Никола Беер.
Според съпредседателя на „ Лявата партия “ Катя Кипинг ГСДП и „ Съюзът “ са се завърнали на власт „ отслабени и апатични “.
Съпредседателят на „ Зелената партия “ Аналена Бербок съобщи, че „ е добре, че политическата невъзможност завърши “

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР