Берлин осъди днес новите руски удари по Украйна, като заяви,

...
Берлин осъди днес новите руски удари по Украйна, като заяви,
Коментари Харесай

Берлин: С новите удари Путин показва, че иска да унищожи Украйна

Берлин осъди през днешния ден новите съветски удари по Украйна, като съобщи, че те демонстрират, че Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През желае да унищожи страната, откакто минимум петима цивилни бяха убити и 119 ранени, основно в Киев и Харков, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12327
" С всяка своя ракета Путин демонстрира, че желае да унищожи Украйна ", написа външният министър Аналена Баербок в " Екс ". " Ние ще бъдем до украинския народ, до момента в който той има потребност от нас и до момента в който е вероятен живот без боязън и гнет ", добави тя.

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, от своя страна увери украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че Лондон ще " продължи да поддържа уверено Украйна в битката ѝ против експанзията и окупацията през 2024 година и в бъдеще ". Освен това министър председателят е " изтъкнал напъните на Обединеното кралство да окаже военна и дипломатическа поддръжка на Украйна, в това число посредством по-нататъшни доставки " на оръжие, се споделя в изказването на английското държавно управление, представено от Агенция Франс Прес.

Двамата водачи разговаряха през днешния ден по телефона, като разискаха задълбочаването на отбранителното съдействие. Акцентът в диалога е бил върху противовъздушната защита и способността на украинските сили да правят дейности с огромен обсег, съобщава Укринформ.

Зеленски е уведомил Сунак за продължаващия въздушен гнет на Русия против украински градове и е добавил, че през последните пет дни врагът е изстрелял минимум 500 ракети и дронове към Украйна.

Президентът е благодарил на Англия за забележителната и всеобхватна помощ за подсилване на противовъздушната защита на Украйна, по-специално с радари, съвременни системи за битка с дронове и ракети.

По време на диалога двете страни потвърдиха ползотворната работа по двустранното съглашение за гаранции за сигурността на Украйна след декларацията на Г-7 от Вилнюс.

" Трябва да го завършваме допустимо най-бързо ", акцентира Зеленски.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР