Берлин опитва да спре опитите на Вашингтон да убеди германска

...
Берлин опитва да спре опитите на Вашингтон да убеди германска
Коментари Харесай

Тръмп опитвал да привлече германска компания, разработваща ваксина за коронавируса

Берлин пробва да спре опитите на Вашингтон да убеди немска компания, разработваща ваксина против ковид, да реалокира проучванията си в Съединени американски щати, съобщи " Ройтерс ".

Германски държавни източници обявиха пред " Ройтерс ", че администрацията на Съединени американски щати обмисля по какъв начин да получи достъп до евентуална ваксина, разработвана от немската компания CureVac.

По-рано в. " Велт ам Зонтаг " заяви, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил средства, с цел да примами CureVac в Съединени американски щати, а немското държавно управление насочва контрапредложения, с цел да я убеди да остане.

В отговор на тази информация посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел написа в " Туитър ": " Историята от " Велт " е неверна ".

Говорител на немското здравно министерство, потвърждавайки откъс във вестника, съобщи: " Германското държавно управление е доста заинтригувано в това да подсигурява, че имунизациите и дейните субстанции против новия ковид се създават в Германия и Европа ". " В това отношение държавното управление е в интензивни връзки с компанията CureVac ", добави тя.

" Велт ам Зонтаг " цитира неизвестен източник от немското държавно управление, съгласно който Тръмп пробва да подсигурява, че учените ще създадат всичко, с цел да набират имунизацията за Съединени американски щати, " само че единствено за Съединени американски щати ".

По време на конференция немският вътрешен министър Хорст Зеехофер сподели, че спешната комисия на държавното управление за ковид ще разисква случая с CureVac в понеделник.

В изказване компанията уточни, че " отхвърля скорошните клюки за придобиване ". Нейният основен вложител Дитмар Хоп сподели, че не продава и желае CureVac да развие ваксина за ковид, с цел да " помогне на хората освен на районно равнище, само че в взаимност по света ". " Бих се веселя, в случай че това се реализира посредством моите дълготрайни вложения в Германия ", добави той.

Говорител на немското министерство на стопанската система съобщи, че Берлин " има голям интерес " в производството на ваксини в Германия и Европа.

Експериментална ваксина

Флориан фон дер Мюлбе, съосновател на CureVac, сподели пред " Ройтерс " предходната седмица, че компанията е почнала с многочислени претенденти за ваксина за ковид и в този момент избира двата най-хубави, които да преминат клинични изпитвания.

Частната компания, основана в Тюбинген, Германия, се надява да разполага с пробна ваксина, подготвена до юни или юли, с цел да изиска по-късно утвърждение от регулаторите за тестване върху хора.

От уеб страницата на CureVac оказва се, че основният изпълнителен шеф на компанията Даниел Меничела по-рано този месец се е срещнал с Тръмп, с вицепрезидента Майк Пенс, с членове на работната група на Белия дом за ковид и с високопоставени представители на фармацевтични и биотехнологични компании за разискване на ваксина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (514)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР