Берлин няма да предостави на Киев крилати ракети Таурус -

...
Берлин няма да предостави на Киев крилати ракети Таурус -
Коментари Харесай

Берлин няма да предостави на Киев крилати ракети Таурус, заяви германският канцлер Олаф Шолц

Берлин няма да даде на Киев крилати ракети " Таурус " - това удостовери немският канцлер Олаф Шолц.

Поредният му коментар по тематиката идва след изявление на немската външна министърка Аналена Бербок, че е вероятен вид ракетите да бъдат дадени на Англия, а в подмяна Лондон да изпрати на Украйна ракети " Сторм шадоу ".

За сходна опция загатна и английският първи посланик Дейвид Камерън, съгласно който не е състоятелен страхът на Шолц, че даването на ракети " Таурус " ще докара до ескалация на спора.

Темата за ракетите, които имат обхват от 500 км. стана настояща, откакто съветска медия разгласява запис от диалог сред немски военни. През май Киев прикани Берлин да му изпрати " Таурус ", само че немските управляващи са срещу. На този декор - украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката на фронта е доста по-добра в този момент, в сравнение с преди 2-3 месеца.

По думите му, макар изявлението на френския президент Макрон, че не е изключено войски на НАТО да отидат в Украйна, към този момент това не е нужно. Той обаче изиска " механически личен състав " за взаимното произвеждане на самоходни артилерийски установки " Сезар " и за подготовката на украинските военни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР