Берлин. Малко преди възобновяването на предварителните сондажи за съставяне на

...
Берлин. Малко преди възобновяването на предварителните сондажи за съставяне на
Коментари Харесай

FAZ: Ангела Меркел призова потенциалните партньори за „ямайска“ коалиция за компромис

Берлин. Малко преди възобновяването на предварителните сондажи за сформиране на новото немско държавно управление, водачът на Християндемократическия съюз (ХДС) се обърна към партиите от евентуалната „ ямайска “ коалиция с апел за компромис, написа националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung .
Разговорите сред Съюза (ХДС/ХСС), Свободната демократическа партия (СвДП) и „ Зелени “ са извънредно комплицирани, защото в основата си партиите са доста разнообразни, изясни Меркел. На собствен ред вицепредседателят на СвДП Волфганг Кубицки съобщи по-рано в петък: „ Фронтовете са втвърдени “.
Основните разлики сред партиите от евентуалната „ ямайска “ коалиция са свързани с тематиките за бежанците и климата. Най-спорен се оказа въпросът за събирането на фамилиите на получилите леговище в Германия. Принципно разминаване в позициите на партиите има и във връзка с отхвърли от потреблението на електрическа енергия, добивана посредством въглища.
Същевременно остават различия и по не по-малко конфликтните тематики като обучение, данъчно облагане, пазара на труда, опазването на здравето и сигурността. Дали партиите ще съумеят да реализират консенсус, все още остава отворен въпрос. Консултациите ще бъдат обновени към 12 часа (местно време) и се чака да приключат до края на уикенда.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР