Берлин и Анкара водят преговори за преразглеждане на пакта за

...
Берлин и Анкара водят преговори за преразглеждане на пакта за
Коментари Харесай

Берлин преговаря с Анкара за нов миграционен пакт

Берлин и Анкара водят договаряния за преразглеждане на пакта за миграция от 2016 година сред Европейския съюз и Турция. Това оповестява немското издание Das Handelsblatt, представено от организация " Фокус ".
Според немския вестник договарянията се организират преди плануваната среща на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз на 25 март, на която турските претенции може да бъдат включени в дневния ред на фона на опасенията от нова вълна от идващи бежанци и мигранти, откакто отшуми.
 Брюксел подготвен да затегне визовите ограничавания за страни, които не одобряват назад мигранти Брюксел подготвен да затегне визовите ограничавания за страни, които не одобряват назад мигранти
Европейската комисия е подготвена да предложи доникъде на годината по-строги визови ограничавания за страните, които не одобряват назад св...
Тези претенции включват разширение на митническото съглашение, което съгласно известията Берлин е податлив да одобри макар възраженията на Атина, въпреки и не в подтекста на ново миграционно съглашение, разяснява изданието. 
Твърди се също, че Анкара желае да ѝ бъде възложен по-голям надзор върху метода, по който се употребява финансирането от Брюксел, предопределено за бежанците. Позовавайки се на гръцки дипломатически източници, от редакцията настояват, че договарянията сред Берлин и Анкара се преглеждат със „ смесени усеща “ от Атина, която желае да бъде извършен по-голям напън върху Турция, с цел да се избегне разпадането на съществуващото съглашение от 2016 година, изключително във връзка с връщанията на мигрантите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР