Берлин. Европейската социална награда за 2017 г. бе връчена на

...
Берлин. Европейската социална награда за 2017 г. бе връчена на
Коментари Харесай

Die Welt: Задържаният в Турция Дениз Юджел бе удостоен с Европейската социална награда

Берлин. Европейската обществена премия за 2017 година бе връчена на немския публицист Дениз Юджел, който се намира в затвор в Турция от месец февруари насам, оповестява националният всекидневник Die Welt .
Призът, който се връчва годишно от 1997 година, бе признат от сестрата на задържания сътрудник. „ С тази премия желаеме да дадем образец за свободата на пресата и медиите, която в Турция и доста други места по света е потъпкана “, се споделя в известие от асоциацията, провела церемонията по връчването на премията.
„ Европейците свързват визията за общ дом и културно многообразие с креативен капацитет ", За ангажираните жители основните тематики са справедливостта, хуманното и общественото оформяне на нашето европейско общество. Това включва потреблението на механизми за изключване като беднотия, безработица, заболявания и увреждания, само че и ангажимент за независимост на мисълта като главен дирек на демокрацията “, се споделя още в известието..
„ Ето за какво Дениз е в ареста, тъй като той си е приключил работата. И за подобен човек няма да има нищо по-лошо от това да бъде пропуснат. Всяка премия, всяка самодейност му оказва помощ и му дава мощ “, акцентира сестрата на задържания публицист при приемането на премията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР