Берлин е един от най-големите и вълнуващи градове в Европа,

...
Берлин е един от най-големите и вълнуващи градове в Европа,
Коментари Харесай

Как е изглеждал Берлин по времето на Хитлер

Берлин е един от най-големите и вълнуващи градове в Европа, а и в света.

Претърпял какви ли не промени през вековете, през днешния ден столицата на Германия притегля милиони туристи всяка година със своите исторически забележителности, просвета и храна.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК Е Е ИЗГЛЕЖДАЛ БЕРЛИН Пожарна охрана ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР

Много от историческите знаци на Берлин свидетелстват за изпълнената с обрати история на XX в. и по-конкретно годините преди, а и след, Втората международна война (ВСВ), както и белезите, които оставя след себе си за поколенията.

В "Историята помни " обръщаме взор към годините преди ВСВ, а точно през 30-те, с помощта на неповторимите архивни фотоси, с които разполагаме. Тях може да видите в галерията горе.

Митовете за живота на Адолф Хитлер (видео)

Властта на Адолф Хитлер (става канцлер на Германия през 1933 година, а година по-късно фюрер) води до редица промени, настава смяна в живота на хората, в тяхното бъдеще, само че и в това на града.

Берлин би трябвало да действа, само че и да пасва на новата власт.

Не малко са хората, които знаят за грандиозния план, носещ името "Световна столица Германия ". Проектът цели цялостната реиновация на Берлин.

Историци: Хитлер е бил злобен поради деформирани гениталии

Алберт Шпеер, прочут като "първият проектант на Третия Райх ", създава редица планове за преустрояване на града, само че единствено дребна част са осъществени през 1937-1943 година

Някои планове, като построяването на огромен град по направление изток-запад, което включвало разширение на улица "Charlottenburger Chaussee " (днес улица "17 юни ") и слагането на Берлинската колона на свободата в средата, надалеч от Райхстага, където била издигната.

Вижте мегаломанските мечти на Хитлер за Берлин

Други, като плана за основаването на Зала на народа, трябвало да бъдат отсрочени заради началото на войната. Голямата част от старите здания на мястото на плановете били разрушени преди войната.

Името на плана, "Световна столица Германия ", е въведено от Алберт Шпеер през 1969 година, в записките му "Отвътре на Третия райх ".

Въпреки че в никакъв случай не е било употребявано от публични лица от немското държавно управление, даже и от Хитлер, то е било синоним на националсоциалистическата епоха в развиването на Берлин.

Официалното име на планът било "Цялостен проект за застрояване за столицата на Райха ".

Първата стъпка от този проект била Олимпийския стадион за Летни олимпийски игри 1936.

Хитлер и опиатите в Третия райх

Този стадион трябвало да насърчи възходът на нацисткото държавно управление.

Много по-големият стадион кадърен да побере 400 000 фенове е плануван дружно с нацистките придвижвания в Нюрнберг, само че единствено основите са изкопани преди планът да бъде спрян заради започването на войната.

"Основната цел очевидно е била градът да се трансформира в разцвет на диктатурата. Според персоналните усети на Хитлер, тук е трябвало да бъдат издигнати монументални здания за столицата на един великогермански Райх ", сподели преди време Гернот Шаулински, който бе куратор на изложбата "Митът Германия ", на която бяха показани забавни макети на здания, които е трябвало да бъдат издигнати в Берлин. Вижте повече за изложбата във видеото.

Снимките, които ще видите в галерията обгръщат 30-те и началото 40-те години на XX в.



Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР