БЕРЛИН (AP) — Преди повече от десетилетие смъртта на 600

...
БЕРЛИН (AP) — Преди повече от десетилетие смъртта на 600
Коментари Харесай

Десетилетие документиране на повече от 63 000 смъртни случая на мигранти показва, че бягството е по-смъртоносно от всякога

БЕРЛИН (AP) — Преди повече от десетилетие гибелта на 600 мигранти и бежанци при две корабокрушения в Средиземно море покрай италианските крайбрежия шокира свят и накара Агенцията по миграцията на Организация на обединените нации да стартира да записва броя на хората, които са починали или изчезнали, до момента в който са бягали от спор, гонене или беднотия в други страни.

Правителствата по света неведнъж са обещавали да избавят живота на мигрантите и се бори с контрабандистите, до момента в който стяга границите. И въпреки всичко 10 години по-късно, отчет на Проекта за изчезнали мигранти на Международната организация по миграция, оповестен във вторник, демонстрира, че светът не е по-безопасен за хората в придвижване.

Напротив, смъртните случаи на мигранти са се нараснали.

От началото на следенето през 2014 година повече от 63 000 са починали или са изчезнали и се считат за мъртви, съгласно Missing Migrants Project, като 2023 година е най-смъртоносната година до момента.

„ Цифрите са много тревожни, “ Хорхе Галиндо, приказва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР