БЕРЛИН (AP) — Оцелелите от Холокоста от целия свят ще

...
БЕРЛИН (AP) — Оцелелите от Холокоста от целия свят ще
Коментари Харесай

Оцелелите от Холокоста ще отбележат Ханука на фона на тревогите около войната в Израел, глобалното нарастване на антисемитизма

БЕРЛИН (AP) — Оцелелите от Холокоста от целия свят ще отбележат началото на петия ден от Ханука дружно с виртуална гала като евреи международно безпокойствие от войната Израел-Хамас и скока на антисемитизма в Европа, Съединените щати и другаде.

Оцелелите могат да се причислят към онлайн гала по запалване на менора в понеделник вечер, с цел да отдадат респект на 6-те милиона европейски евреи, убити от нацистите по време на Холокоста.

Очаква се също по този начин няколко десетки оживели да се съберат персонално за запалване на менората на Западната стена в Йерусалим - най-свещеното място, където евреите могат да се молят.

„ Оцелелите от Холокоста по някакъв метод преодоляха покварата на концентрационните лагери, лагерите на гибелта и центровете за убийства, наред с други ужаси, с цел да станат наши живи образци, предоставяйки пътна карта за това по какъв начин светлината може да победи тъмнината “, Грег Шнайдер, изпълнителен вицепрезидент на Конференция за еврейски материални искания против...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР