БЕРЛИН (AP) — Канцлерът Олаф Шолц защити отказа си да

...
БЕРЛИН (AP) — Канцлерът Олаф Шолц защити отказа си да
Коментари Харесай

Германският министър Шолц защитава отказа си да изпрати на Украйна ракети Taurus, казва, че благоразумието е добродетел

БЕРЛИН (AP) — Канцлерът Олаф Шолц отбрани отхвърли си да изпрати крилати ракети Taurus с огромен обхват на Украйна, като сподели пред немските депутати в сряда, че благоразумието не е уязвимост, макар че упорства, че се доверява на Киев.

Германия се трансформира във втория максимален снабдител на военна помощ за Украйна след Съединените щати, само че Шолц от месеци закъса за желанието на Украйна за ракети Taurus, които имат обхват до 500 километра (310 мили) и на доктрина могат да бъдат употребявани против цели надалеч в съветска територия.

Тази позиция разочарова главния десноцентристки опозиционен блок и елементи от трипартийната коалиция на Шолц. Критиките не понижиха, откакто Шолц най-сетне предложи в детайли пояснение предишния месец, акцентирайки настояването си, че Германия не би трябвало да се включва директно във войната.

Канцлерът от дълго време акцентира решимостта си да помогне на Украйна, без да ескалира войната и въвличането на Германия и НАТО в нея, наблягайки, че немски бойци няма да от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР