БЕРЛИН (AP) — Хиляди пътници в Германия се оказаха блокирани

...
БЕРЛИН (AP) — Хиляди пътници в Германия се оказаха блокирани
Коментари Харесай

Какво стои зад транспортните стачки в Германия, които блокираха пътуващите със самолет, железопътен транспорт и автобус?

БЕРЛИН (AP) — Хиляди пасажери в Германия се оказаха блокирани във вторник, когато наземният личен състав напусна работа на седем от най-големите летища в страната.

Еднодневната стачка на синдиката Ver.di, която продължава до 7:10 сутринта в сряда, визира няколкостотин полета на летищата във Франкфурт и Мюнхен, главните центрове на Lufthansa, както и Берлин, Дюселдорф, Хамбург, Кьолн-Бон и Щутгарт.

Стачката е последната от поредност сходни дейности в секторите на железопътния, въздушния и локалния превоз тази година. Изправени пред инфлация и дефицит на личен състав, синдикатите упорстват за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

Такива къси „ предупредителни стачки “ са постоянно срещана тактичност в договарянията за контракти в Германия. Но те разочароваха пасажерите и пътуващите до работното място и направиха Германия, европейската икономическа мощ с известност на ефикасна, да наподобява нефункционална.

Ето какво се случва със стачките:

КОЙ СТАЧУВА?

2...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР