БЕРЛИН (AP) — Голямо изложение на емблематичните пейзажи на Каспар

...
БЕРЛИН (AP) — Голямо изложение на емблематичните пейзажи на Каспар
Коментари Харесай

Голямо изложение в Берлин отбелязва 250-годишнината от рождението на германския художник-романтик Каспар Дейвид Фридрих

БЕРЛИН (AP) — Голямо ревю на емблематичните пейзажи на Каспар Давид Фридрих, което отбелязва 250-годишнината от рождението му, се открива в Берлин, където той е направил неговия пробив и където галерия от 1906 година сложи началото на трайно възобновление на интереса към немския сантиментален занаятчия.

Шоуто в Alte Nationalgalerie в немската столица, което уредниците показаха в сряда преди откриването му за аудитория в петък, включва някои от най-известните произведения на Фридрих.

Сред тях са двете картини, които му донасят популярност през 1810 година, „ Монах край морето “ — изобразяваща самотна фигура на фона на мрачно море и надвиснала небе — и „ Абатство измежду дъбовете “. Произведенията са закупени от пруския крал Фридрих Вилхелм III.

Посетителите могат да чакат с неспокойствие и класики като трагичното „ Леденото море “, „ Тебеширените скали на Рюген “ и „ Вацманът “, изобразяващи един от най-високите върхове на Германия. Изложбата сплотява 115 картини и рисунки на Фридрих, изсле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР