Германският външен министър остана в Абу Даби след поредния проблем с правителствения самолет

...
БЕРЛИН (АП) — Германският външен министър остана в Абу Даби
Коментари Харесай

БЕРЛИН (АП) — Германският външен министър остана в Абу Даби в понеделник след технически проблем в нейния правителствен самолет — последният в поредица от подобни инциденти — го принуди да се върне на летището, вместо да продължи към Австралия.

Външният министър Аналена Баербок трябваше да пристигне в Канбера в понеделник вечерта в началото на посещението си в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи. Но нейният Airbus A340 на германските военновъздушни сили трябваше да се върне в Абу Даби след спиране за презареждане поради „механичен проблем с клапите за кацане“, написа говорителят на министерството Себастиан Фишер в X, известен преди като Twitter.

The пилотът забеляза проблема минути след излитането на самолета от Абу Даби и самолетът кацна отново безопасно два часа по-късно, след като изхвърли около 80 тона гориво, съобщи германската информационна агенция dpa.

Германските военновъздушни сили публикуваха на X, че „работи под високо напрежение“, за да даде възможност на делегацията да продължи пътуването си.

Това беше последният от поредица от проблеми с правителствените самолети на Германия, някои от които остаряват, са засегнали различни висши служители. През май Baerbock трябваше да удължи пътуването си до района на Персийския залив с един ден поради повредена гума на самолет, когато беше в Катар.

Самолетът, който Baerbock използваше за полета си до Австралия, беше замесен в инцидент от 2018 г., който доведе до закъсняло заминаване на тогавашния канцлер Ангела Меркел и тогавашния финансов министър Олаф Шолц за срещата на върха на Г-20 в Аржентина с търговски полет.

В този случай електродистрибутор кутията се повреди, което повлия на радиосистемата и горивната система и означаваше, че самолетът не можеше да изхвърли гориво. Той се върна и кацна на летище Кьолн-Бон с по-голямата част от горивото за планирания трансатлантически полет на борда.

Оттогава правителството поръча три нови самолета A350, два от които вече са в експлоатация.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР