БЕРЛИН (AP) — Германските депутати отхвърлиха в четвъртък нов призив

...
БЕРЛИН (AP) — Германските депутати отхвърлиха в четвъртък нов призив
Коментари Харесай

Германският парламент отхвърли нов призив на опозицията за изпращане на ракети Taurus в Украйна

БЕРЛИН (AP) — Германските депутати отхвърлиха в четвъртък нов апел на опозицията към държавното управление да изпрати крилати ракети с огромен обхват Taurus в Украйна, ден откакто канцлерът Олаф Шолц отбрани отхвърли си да достави оръжията.

Основният десноцентристки опозиционен блок се опита да продължи натиска по въпроса и да употребява раздялите в непопулярната трипартийна коалиция на Шолц, даже когато Германският водач се пробва да постави похлупак на дебата. В сряда той сподели на депутатите, че благоразумието е добродетел и отхвърли догатките, че не има вяра на Киев.

Долната камара на Народното събрание или Бундестагът отхвърли предлагането на опозиционния блок Съюз с 495 гласа " за ", 190 " срещу " и петима " въздържал се ".

Германия се трансформира във втория максимален снабдител на военна помощ за Украйна след Съединените щати, само че Шолц от месеци закъса за желанието на Украйна за ракети Taurus, които имат обхват до 500 километра (310 мили) и на доктрина могат да бъдат употребявани против цели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР