Берлин. Ангела Меркел обяви, че все още може да се

...
Берлин. Ангела Меркел обяви, че все още може да се
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Германия не се готви за сделка по Брекзит

Берлин. Ангела Меркел разгласи, че към момента може да се реализира договорка с Англия по напускането й от Европейския съюз, само че разясни, че и към момента няма задоволителен прогрес в договарянията по централни тематики, което прави съглашението невероятно, осведоми Deutsche Welle .
Въпреки вътрешните политически компликации, които претърпя през последните седмици, немският канцлер прояви подготвеност да прояви самонадеяност пред решителната за Европейския съюз среща за Брекзит. В 15-минутното си публично послание по тази тематика Меркел не загатна идното овакантяване на Обединеното кралство. По традиция то стартира с изброяване на преимуществата от едан обединена Европа, само че когато стигна до Англия, тонът й стана умерено скептичен: „ И двете страни демонстрираха благосклонност и подготвеност за компромис “, оцени обстановката Меркел, и добави „ За злощастие, към момента няма реализирана договореност за въпроса за границата сред Ирландия и Северна Ирландия. Дяволът е в детайлностите “.
Преговарящите търсят опция за договорка, която да не допусне твърда граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия. Повечето от тях са на мнение, че това е належащо, с цел да се придържат към Споразумението от Разпети петък 1999 година, известно още и като Белфасткото съглашение, с което в забележителна степен бе понижено напрежението в Северна Ирландия.
В навечерието на срещата по Брекзит, Ангела Меркел удостовери поддръжката си за тази позиция.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР