Berkshire Hathaway наскоро продаде значителна част от 3.1 милиона акции

...
Berkshire Hathaway наскоро продаде значителна част от 3.1 милиона акции
Коментари Харесай

Милиардерът Уорън Бъфет продължава да продава акциите на този технологичен гигант

Berkshire Hathaway неотдавна продаде забележителна част от 3.1 милиона акции на HP Inc. на междинна цена от $26.2 на акция, на обща стойност почти $80.4 милиона преди облагане с налози.

Този ход е в сходство с по-широка наклонност, отразяваща последователното понижаване на каузи на Уорън Бъфет в софтуерния колос през последните четири седмици.

Данните обрисуват безапелационна картина: Berkshire Hathaway е ликвидирала общо 23 милиона акции на приблизителна стойност $630 милиона.

Това развиване докара до понижаване на собствеността на Бъфет в HP Inc. под прага от 10%, което провокира спекулации измежду наблюдаващите и пазарните запалянковци по отношение на аргументите за тази стратегическа промяна.

Репутацията на Бъфет за проницателни капиталови тактики го предшества, а маневрите на портфейла му постоянно се преглеждат като пресметнати ходове в динамичната сфера на фондовия пазар.

Като се има поради, че понастоящем HPQ се търгува на цена към $26.2, като през последния месец е отбелязал спад от $3.90 (-12,94 %), пазарните анализатори деликатно следят по какъв начин това развиване ще повлияе както на Berkshire Hathaway, по този начин и на по-широките настроения към HP Inc.

Оставащият въпрос в този момент се върти към това дали Уорън Бъфет ще продължи да понижава дяловете си, както преди този момент направи с U.S. Bancorp и Bank of New York Mellon през миналата година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР