Бербатов е доволен от погрома, но няма да смени Михайлов!

...
Бербатов е доволен от погрома, но няма да смени Михайлов!
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Полицаите много мило постъпиха с надрусаните лумпени, които гледаха като зомбита

Бербатов е удовлетворен от погрома, само че няма да смени Михайлов!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде изявление за свадите към БФС. Бившият член на Изпълкома на Българския футболен съюз захапа Димитър Бербатов, за който твърди, че е удовлетворен от погромите в София по време на евроквалификацията България - Унгария (2:2) в четвъртък, играна без аудитория на " Васил Левски ", написа Блиц.

- Г-н Стефанов, коментарът ви за грозните произшествия, на които станахме очевидци в четвъртък вечер? 
- Случилото се е позор. Голям позор, и то освен за футбола ни. Видяхме по какъв начин псевдо последователи издевателстват към мирните хора, които бяха в действителност на кротичък митинг. Имаше ранени, единствено тъй като някои лумпени считат, че демокрацията е безредица. 

- Гледката беше в действителност много неприятна и се наложи полицията да употребява силови способи...
- Според мен полицията трябваше да работи доста по-сурово - като в Германия, Франция, даже и като в съседката ни Гърция. Там сходни дейности не са позволени и се работи с цялата суровост на закона. Говорим за кротичък митинг, за мирни жители, а видяхме какво стана - палежи на кофи, на полицейски бус, изпочупено беше имуществото на почтените хора. Хвърчаха камъни по униформените. Имам възприятието, че служителите на реда бяха жертвени агънца. Ако бях на тяхно място, бих постъпил доста по-сурово. Из Европа не са единствено водните оръдия, а и сълзотворен газ и други способи. Нашите служители на реда доста благо постъпиха с тези лумпени. Това са не повече от 50-60 индивида, които са на всички митинги и вършат издевателствата - освен на футболните митинги, а и на политическите. Те даже не знаеха защо стачкуват. Журналисти ги питат защо са там, а те не знаят, не можеха две думи да вържат. Гледаха като зомбита, толкоз бяха надрусани. Аз не ги броя за хора от агитките на ЦСКА и Левски. Те са маши в ръцете на някои хора, които желаят да вършат вълнения в страната. Дали става въпрос за БФС или избори, това са едни и същи хора. Техните дейности един път вечно би трябвало да бъдат пресечени. Ходят да чупят по стадионите, нашият няколко пъти беше трошен. Поне да си платят вредите, а те не го вършат. Левскарите не си заплащат налозите към страната, а желаеме да ни платят седалките, които строшиха. 

200 лева Начален Бонус Спорт!

- Кои са провокаторите, имате ли информация?
- Ако знаех и бях министър на вътрешните работи, до момента да съм го изпратил там, където му е мястото. Това не е моя работа, а на органите. Но видяхме по какъв начин в продължение на цяла седмица Димитър Бербатов предизвикваше и поддържаше този митинг, единствено и единствено да оглави БФС. А той няма нито един работен ден, не може да ръководи даже жена си. И да се водят хората по приказките му, това е огромна вреда. Щета за обществото най-много. Защото българският футбол няма да се оправи с приказки. Нивата не желае молитва, а мотика. 

- Кой би трябвало да бъде президент на БФС?
- Не е нужно наложително да е бил футболист, с цел да стане началник на БФС. Виждаме по какъв начин Александър Чеферин ръководи УЕФА много сполучливо. Имаме персони, само че не бих споделил избран човек все още. Не желая да жертвам никой, тъй като индивидът, който ще се нагърби с това нещо, би трябвало да има здрави гащи. Бербатов сигурно не е подобен. Той е благополучен от безредиците и счита, че в този момент в случай че има избори, ще бъда определен. Но аз съм уверен, че това няма да стане. Хората виждат защо става въпрос. Вече и огромна част от екипа му считат, че не е той личността, която може да оправи българския футбол. Аз все запитвам, доста пъти задавам този въпрос и нямам отговор: Колко пари е дал той за тази фондацията си? Да излезе и да каже. Не е дал, той единствено взема. Категорично не го желая за президент на БФС. Не единствено аз, а и голяма част от спортната общност не го желае. Не е той индивидът, който може да оправи футбола ни. Това, че е бил добър футболист, не значи че може да бъде добър управленец. Иван Славков - Батето, лека му пръст, не е бил футболист, само че беше управленец, престиж, разсъдък.

Искам да ви опиша една преживелица за Бербатов, който преди години не искаше да приказва с публицистите. Бях очевидец по какъв начин, откакто подписа с ПАОК, над 200 почитатели на гръцкия гранд пристигнаха на Кулата да го посрещнат. А той въобще не се спря при тях, даде газ и ги отмина. Сега внезапно стана майка Тереза.

- Скоро разговаляли ли сте с Борислав Михайлов? 
- Не съм го чувал от много време. Не ми се е обаждал.

- Не беше ли по-добър вид публиката да беше позволена на трибуните на " Васил Левски " в мача с Унгария?
- Ако имаше толкоз служители на реда вътре на стадиона, нямаше да се стигне до това безчинство. Органите на реда щяха подробно да претърсват хората на входовете и нямаше да има палежи и такива огромни вреди, каквито нанесоха на открито. Дано не се стига до сходни подиуми и всички да сме живи и здрави. Единственото хубаво нещо от четвъртък вечер е, че в този мач момчетата заслужаваха да победят Унгария. Показахме, че имаме зъби, можем да ухапем всеки. Още е рано даваме оценка на Илиан Илиев, само че я има смяната. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР