Бензиностанциите от Флорида до Вирджиния започнаха да свършват запасите, а

...
Коментари Харесай

Срив в доставките на бензин в източната част на САЩ

Бензиностанциите от Флорида до Вирджиния започнаха да свършват запасите, а цените се повишаха във вторник след прекъсването на най-големия водопровод за гориво в Съединени американски щати поради хакерска офанзива. Проблемите не престават пети ден и провокираха суматоха измежду водачите, които се пробват да купят по-големи количества.

Администрацията на президента Джо Байдън предвижда, че тръбопроводът, който обезпечава съвсем половината от доставките на гориво за източното крайбрежие на Съединени американски щати, ще проработи още веднъж след няколко дни и прикани водачите да не се презапасяват, оповестява Reuters. Според енергийния министър Дженифър Гранхолм нещата скоро ще се възстановяват, само че тя помоли хората да не натрупат ресурси.

за приемане на откуп. Компанията съобщи, че напредва с отстраняването на вредите и се надява да рестартира забележителна част от интервенциите до края на седмицата. " Пазарите, които изпитват ограничавания в предлагането и/или не се обслужват от други системи за доставка на гориво, са предпочитани ", се споделя в изказване на оператора Colonial Pipeline Company.

Прекъсването, което демонстрира какъв брой е уязвима жизненоважната инфраструктура на Съединени американски щати към хакерски атаки, към този момент стартира да дава отрицателни резултати. В Атланта и територията към града 30% от бензиностанциите са без бензин, заяви компанията GasBuddy. Във вторник в Роли, Северна Каролина, 31% от обектите нямат гориво.
Ръст на цените
Заради лимитираните доставки цените на безоловния бензин доближиха приблизително 2.99 $ за галон (3.8 литра), което е най-високото равнище от ноември 2014 година, заяви Американската автомобилна асоциация.

Colonial съобщи, че е направила наскоро доставки до елементи от щатите Джорджия, Южна Каролина, Северна Каролина, Мериленд и Ню Джърси. В опит да облекчи напрежението върху потребителите, Джорджия спря налога върху продажбите на бензин до събота, а Северна Каролина разгласи изключителна обстановка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР