Бензинът ще поскъпне до 2,80 лв. за литър през следващата

...
Бензинът ще поскъпне до 2,80 лв. за литър през следващата
Коментари Харесай

Петролът хукна подир Путин! До дни у нас: 2,80 лв. за литър бензин

Бензинът ще нарастне до 2,80 лева за литър през идната седмица, в случай че котировките на петрола се запазят на вчерашните равнища. Решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на районите от Източна Украйна Донецк и Луганск докара до внезапно повишаване на петрола на интернационалните пазари, написа " Труд ".

Първоначално петролът вид Брент, който е определящ за пазара в България, нарастна с над 3% до 99,19 $ за барел. Това е най-високата цена на петрола за последните седем години. Природният газ в Европа пък нарастна с 8%.

След това в началото внезапно повишаване на цената на петрола, котировките леко се върнаха обратно до към 97,50 $ за нефт. Това няма да докара незабавно до повишаване на бензина и дизела на българските бензиностанции, само че в случай че тези стойности на петрола се запазят, още идната седмица ще забележим цени от 2,80 лева за литър бензин и дизел.

Пазарът значително зависи от ограниченията, които Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз ще натрапен на Русия и дали ще има проблеми с доставките на нефт. Целият район към България разчита точно на доставки на нефт от Русия.

А дейностите на Русия доведоха до повишаване на златото и среброто и до поевтиняване на съветската рубла. Златото нарастна до 1909 $ за унция, само че по-късно цената леко се върна надолу до 1902 $, което съставлява нарастване с към 0,2% за деня. Среброто нарастна до 24,21 $ за унция.

Руската рубла в началото поевтиня 11% до 80,88 рубли за $. Акциите на фондовата борса в Москва също поевтиняха, само че по-късно рублата върна част от цената си, като покупко-продажби се сключваха на равнище към 79 рубли за $. Индексите на множеството фондови тържища по света също регистрираха спад.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР