Бензинът ще поскъпне до 2,80 лв. за литър през следващата

...
Бензинът ще поскъпне до 2,80 лв. за литър през следващата
Коментари Харесай

До дни бензинът може да поскъпне до 2,80 лв. за литър

Бензинът ще нарастне до 2,80 лева за литър през идната седмица, в случай че котировките на петрола се запазят на вчерашните равнища. Решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на районите от Източна Украйна Донецк и Луганск докара до внезапно повишаване на петрола на интернационалните пазари, предава " Труд ".

Първоначално петролът вид Брент, който е определящ за пазара в България, нарастна с над 3% до 99,19 $ за барел. Това е най-високата цена на петрола за последните седем години. Природният газ в Европа пък нарастна с 8%. След това в началото внезапно повишаване на цената на петрола, котировките леко се върнаха обратно до към 97,50 $ за нефт. Това няма да докара незабавно до повишаване на бензина и дизела на българските бензиностанции, само че в случай че тези стойности на петрола се запазят, още идната седмица ще забележим цени от 2,80 лева за литър бензин и дизел.

Пазарът значително зависи от ограниченията, които Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз ще натрапен на Русия и дали ще има проблеми с доставките на нефт. Целият район към България разчита на доставки на нефт от Русия.

Действията на Русия доведоха до повишаване на златото и среброто и до поевтиняване на съветската рубла. В началото на деня златото нарастна до 1909 $ за унция, само че по-късно цената леко се върна надолу до 1902 $, което съставлява нарастване с към 0,2% за деня. Среброто нарастна до 24,21 $ за унция.

Руската рубла в началото поевтиня 11% до 80,88 рубли за за $. Акциите на фондовата борса в Москва също поевтиняха. Но измежду това рублата върна част от цената си, като покупко-продажби се сключваха на равнище към 79 рубли за $. Индексите на множеството фондови тържища по света също регистрираха спад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР