Бензинът и дизелът в България поскъпват средно с около 30

...
Бензинът и дизелът в България поскъпват средно с около 30
Коментари Харесай

Горивата у нас поскъпват с 30 ст. от склада до бензиностанцията

Бензинът и дизелът в България нарастват приблизително с към 30 ст. от склада до бензиностанцията.

Това излиза наяве от разбор на Агенция " Митници ", представен от финансовия министър Владислав Горанов в отговор на парламентарен въпрос на депутата Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

На базата на разбора на митниците в края на март Върховната административна прокуратура разпореди на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да ревизира ценнообразуването на горивата у нас, с цел да няма подозрение за " съгласувани практики ". През последните години Комисия за защита на конкуренцията прави няколко инспекции на ценообразуването на пазара на горива у нас, нито по този начин и не съумя да потвърди картел.

Основният извод в разбора е, че до момента в който борсовите цени на петрола вид " Брент " през март са се намалили с 47.4%, крайната цена по бензиностанциите у нас е паднала единствено с 11%.

Според разбора на митниците борсовата цена на суровия нефт вид " Брент " се е намалила от 51.9 $ за барел на 2 март до 26.5 $ за барел на 27 март, което е понижение с над 47%. В същото време бензинът по бензиностанциите е поевтинял от 2.14 лева приблизително при започване на март до 1.90 лева в края на месеца, което е спад с 11%. Дизелът е паднал от 2.11 лева на 1.89 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР