Бензинът и дизелът са поскъпнали с около 20%Поскъпването на горивата

...
Бензинът и дизелът са поскъпнали с около 20%Поскъпването на горивата
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Горивата ще поскъпнат с още 7-8 ст. на литър

Бензинът и дизелът са поскъпнали с към 20%
Поскъпването на горивата ще е към 7-8 ст. на литър, разяснява пред Българска национална телевизия Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. По думите му не може да се задържи шоковото повишаване.

„ Каквото покаже пазара - това ще вършим. Нямаме опция да влияем на цената на горивата, това е проблем в международен мащаб и го виждаме ясно “, добави Бенчев.

Експертът е безапелационен, че картел на пазара на горивата у нас няма. Попитан за какво тогава хората у нас имат такова чувството, той уточни, че картел с чувство не се потвърждава. Бенчев посочи обстоятелството, че в други европейски страни даже цените на съветския нефт са по-високи.

„ Печалбите ни сега са извънредно минимални. Ние покриваме смети за ток, заплати и маржът ни е извънредно дребен. Много се надявам да не се наложи ембарго на съветските артикули, тъй като това значи да скочат цените доста, до момента в който пазара не се намести “, посочи специалистът. Той предвижда, че в случай че това се случи, цените на горивата у нас трайно ще се усилят с 50-60 ст.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР