Бензинът днес е скъп, но качеството му често е под

...
Бензинът днес е скъп, но качеството му често е под
Коментари Харесай

Три начина да разпознаете качествения бензин от ментето

Бензинът през днешния ден е безценен, само че качеството му постоянно е под всякаква рецензия. Вината тук е освен от страна на бензиностанциите, само че и на значително водачи, които съзнателно сипват гориво със подозрително качество в резервоарите на колите си, с цел да спестят пари.

И по този начин насърчават бизнеса с ментата, тъй като, както се споделя, в случай че има търсене, ще има и предложение.

Но най--често притежателите на коли инцидентно стават жертви на измамници с гориво, без даже да знаят, че им е скроен номер.

Според специалисти, неприятното качество на бензина се усеща съвсем незабавно, и колкото по-лошо е, толкоз по-бързо може да бъде засечено. Ето и Топ 3 на признаците за потребление на ниско качествено гориво.

Могат да се следят детонационни удари при изцяло изправен мотор, който употребява висококачествено гориво. Това се случва в миг на внезапен напън върху педала на газа и минава безусловно за секунда или половина.

Но менте бензинът води до непрекъсната експлозия, която се съпровожда от съответните почуквания в силовия елемент във всички режими на неговата работа. Трябва да се означи, че продължителната работа на мотора в този режим може да докара до отвод на буталната група и до изхабяване на цилиндрите.

Износване на свещите

Ако постоянно зареждате с гориво с ниско качество, свещите доста бързо ще излязат от строя. Първо, по тях ще се появи присъщ червеникав нагар, който демонстрира съществуването на добавки, нездравословни за мотора в бензина.

Ако навреме не започнете да зареждате с обикновено гориво, по електродите ще се образуват отлагания и нагар, както и следи от детонационно изгаряне на горивото, което води до ерозия на метала при контактите на свещта. А по-късно ще се появят всички други признаци, присъщи за износените свещи.

Падане на мощността и проблеми със стартирането

Почти незабавно след овакантяване на бензиностанцията, на която е било сипано гориво с неприятно качество в резервоара, колата ще стартира да губи мощ, моторът ще стартира да работи с спирания. Дори при мощно натискане на педала на газта, ускорението ще е доста постепенно и съпроводено от непрекъсната експлозия, която беше упомената нагоре.

Освен това, в случай че угасите мотора, може и да не съумеете да го стартирате още веднъж. Много постоянно, след зареждане с менте, водачите палят колата, излизат от бензиностанцията, а след появяването на спирания изключват мотора и към този момент не могат да започват.

Експертите поучават, в случай че е допустимо, да не се зарежда на непознати бензиностанции, или да се избират бензиностанции на одобрени вериги, при които вероятността от сипване на менте бензин е по-малка.

Шофьорите би трябвало да обръщат внимание и на цените, тъй като един първокласен бензин не може да коства доста по-малко от междинното пазарно равнище. Опитът за икономисване от горивото може да докара до скъпо струващ ремонт на мотора и разчистване на горивната система.

източник: auto.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР