Бенямин Нетаняху каза, че Израел е определил дата за нападение

...
Бенямин Нетаняху каза, че Израел е определил дата за нападение
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху каза, че Израел е определил дата за нападение над Рафах

Бенямин Нетаняху сподели, че Израел е определил дата за нахлуване над Рафах, откакто крайнодесни съдружници предизвестиха, че премиерството му няма да бъде задоволително, в случай че не стартира нахлуване против града в южната част на Газа.

През последните седмици Съединени американски щати оказват все по-голям обществен напън върху Нетаняху да не прави огромна интервенция в Рафа, който се трансформира в последната цитадела на Хамас, само че също по този начин приютява повече над 1 милион души, разселени заради борби другаде в разрушения анклав.

В изказване късно в понеделник обаче Нетаняху настоя, че израелските сили ще влязат в града. „ Победата изисква влизане в Рафа и елиминиране на терористичните батальони там “, сподели той.

„ Това ще се случи; има дата. “

Изявлението на Нетаняху пристигна, откакто крайнодесните му съдружни сътрудници се нахъсаха против изтеглянето на част от войските на израелската войска от Газа в неделя, като ултранационалистът министър по сигурността Итамар Бен-Гвир предизвести, че „ в случай че министър-предс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР