Бенямин Нетаняху Един от синовете на израелския премиер Бенямин Нетаняху

...
Бенямин Нетаняху Един от синовете на израелския премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Един от синовете на израелския премиер отново вкара баща си в шумен скандал


Бенямин Нетаняху

Един от синовете на израелския министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж изигра неприятна смешка на татко си с евентуално неловко изявление за бизнес връзките на израелския министър председател, съобщи Франс прес.

Втори канал на израелската телевизия излъчи нощес записан скрито диалог, воден съгласно нея през 2015 година от Яир Нетаняху и негов другар, наследник на Коби Маймон, един от най-богатите хора в Израел, на излизане от стриптийз бар.

Яир Нетаняху и Нир Маймон, евентуално пийнали, беседват в кола, където се намират още един юноша, Роман Абрамов, израелски помощник на австралийския милиардер Джеймс Пакър, водачът и един телохранител, посочи малкия екран.

Произходът на аудиозаписа е незнаен, само че никой, даже Яир Нетаняху, не оспори достоверността му.

Яир Нетаняху приказва цинично за стриптийзьорки и проститутки.

" Баща ми даде на твоя да завоюва 20 милиарда $, за какво не ми дадеш тогава 400 шекела ", споделя Яир Нетаняху на Нир Маймон.

Яир Нетаняху очевидно загатва за едно огромно съглашение за разработка на газови залежи, открити в Средиземно море край Израел. Бащата на Нир Маймон е измежду най-видните акционери в " Израмко ", една от фирмите участнички в плана, показва Агенция Франс Прес.

Думите на Яир Нетаняху бяха публикувани в миг, когато татко му е упрекван във връзка връзките си с известни богаташи. Едно от следствията се дължи на съмнения, че израелският министър председател е получавал нелегално дарове от такива хора, в това число от австралиеца Джеймс Пакър и от холивудския продуцент Арнън Милчан.

Двайсет и шестгодишният Яир Нетаняху сервира извинения с думите, че " не е бивало да приказва под въздействие на алкохола ".

А изявлението му за газовата договорка " е смешка, всеки, талантлив с поне здрав разсъдък, го схваща незабавно ", съобщи той в официално съобщение, публикувано от медиите.

Лидерът на левоцентристката коалиция " Ционистки съюз " Ави Габай назова записа " ново леке върху корупционното газово съглашение ".

В официално съобщение офисът на израелския министър председател не загатна за договорката, само че съобщи във връзка наличието на телохранител в колата по време на пирувам, че с защитата на премиерските деца се занимават службите за сигурност, без да се съветват със самия Нетаняху.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР