Бенямин Нетаняху е казал на министъра на външните работи на

...
Бенямин Нетаняху е казал на министъра на външните работи на
Коментари Харесай

Израел взема сам решенията си за Иран, заяви Нетаняху след разговор с Дейвид Камерън

Бенямин Нетаняху е споделил на министъра на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън, че Израел " ще вземе личните си решения " по какъв начин да отговори на иранска офанзива.
Той сподели, че държавното управление му ще " направи всичко належащо, с цел да се отбрани " по време на диалозите, които английското държавно управление се надяваше да оказват помощ за попречване на ескалацията.
Нетаняху неведнъж даде обещание да отвърне на невижданото нахлуване с ракети и дронове през уикенда.
Камерън му сподели, че всеки отговор би трябвало да бъде " интелигентен " и стеснен.
Говорейки пред кореспонденти в Йерусалим след срещата с господин Нетаняху, Камерън сподели, че е бил там, с цел да " показва нашата взаимност " след " ужасяващата " офанзива на Иран.
Той продължи: „ Надяваме се, че всичко, което Израел прави, е допустимо най-ограничено, целеустремено и допустимо най-умно.
„ Не е в безстопанствен интерес да забележим ескалация и това казахме доста ясно на всички хора, с които разговарях тук в Израел.
След срещата израелският министър председател сподели: „ Искам да стане ясно – ние ще вземем нашите лични решения, а Държавата Израел ще направи всичко належащо, с цел да се отбрани “.
Дейвид Камерън е един от няколкото западни външни министри, които се чака да посетят Израел през идващите дни като част от дипломатическа акция за попречване на по-широка районна война в Близкия изток.
Преди да се срещне с господин Нетаняху, лорд Камерън организира диалози с израелския президент Исак Херцог и израелския министър на външните работи Израел Кац.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР