Bentley ще изчака поне до 2033 г., преди да премине

...
Bentley ще изчака поне до 2033 г., преди да премине
Коментари Харесай

Бентли: „Електрички, електрички, ама все не сме дотам“

Bentley ще изчака най-малко до 2033 година, преди да премине на електричество. Компанията реши, че 2030 година към момента е прекомерно рано, с цел да се ангажира с електрически автомобили. Това частично се дължи на закъснението на първия ѝ ел. модел. Както и слабото търсене.

Нарастващото търсене на хибриди е повлияло на решението.

Bentley няма да показа първия си електрически автомобил през 2026 година, както беше планувано в началото. Цялата стратегия за електрификация се отсрочва. В диалог с Automotive News основният изпълнителен шеф на марката Ейдриън Халмарк съобщи, че първият електрически автомобил на Крю се е забавил заради механически проблеми със софтуера и други проблеми, „ свързани с платформата “. Bentley желае най-малко 600 км пробег и технология за полуавтономно шофиране на ниво 2++.

Проблемното софтуерно поделение Cariad на Volkswagen понесе главната виновност за забавянето. И даже откакто подразделението се преструктурира с нов началник, ще отнеме известно време, с цел да се върне в правия път.

Вместо да пусне първия си сериен електрически автомобил през 2025 година, Bentley в този момент възнамерява да разкрие творението си в края на 2026 година Доставките за клиенти да стартират през 2027 година

Beyond100

Като част от своя проект Beyond100 Bentley планираше да електрифицира цялата си гама с плъг-ин хибриди и напълно електрически коли. Идеята е да се откаже изцяло от моторите с вътрешно горене до 2030 година Това към този момент няма да се случи.

„ Заради забавянето на първия BEV и поради всички промени към нас, влагаме повече в хибриди “, сподели Холмарк. „ Очаквахме спад на хибридите през 2028 година, 2029 година и 2030 година, само че в този момент чакаме, че техният дял в действителност може да нарасне “, сподели основният изпълнителен шеф. Освен това добави, че това „ застрахова [Bentley] против по-бавното приемане на BEV “.

Техническите центрове за качество на пускане и инженеринг костват към 42 млн. $.

Autocar оповестява, че Халмарк е споделил, че целевата дата в този момент е 2033 година, като е добавил, че тази нова стратегия е „ заключена и заредена “ и няма да бъде „ върната обратно “. Ние не сме толкоз сигурни (журналистите от carbuzz). Компанията Bentley сякаш от дълго време се беше запътила към електрификацията.

Изцяло електрическото задвижване към този момент не е приоритет

Върнете се обратно към 2017 година Тогава Bentley планираше да показа електрически състезателен автомобил. През идната година се оповестява, че автомобилният производител е почнал да изследва опцията за потребление на платформата Porsche Mission E за плана.

Още една година по-късно, през 2019 година, се появиха известия, че Bentley не е несъмнено какъв електрически автомобил да направи. Човек би си помислил, че алтернативата на Rolls-Royce Spectre би била явен избор, само че може би един SUV би бил по-популярен.

Bentley не може да показа нещо, което няма да се продава, а поради търсенето, на което се радват хибридите и другите коли с мотори с вътрешно горене, Халмарк и екипът му ще сгрешат, в случай че пропуснат тази опция за облага.

По сходен метод Aston Martin понижава броя на електрическите автомобили, като също се базира на слабото търсене. Дори и по-масови производители на коли като Mercedes и GM понижиха броя на електрическите транспортни средства, с цел да се съсредоточат върху хибридите. Времето ще покаже какъв брой интелигентен е този избор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР