Беновска/Радостин Василев: Борисов, Пеевски? Руди: Зайче и Шеф!

...
Радостин Василев, независим кандидат за кмет на София - Илиана
Коментари Харесай

Радостин Василев, независим кандидат за кмет на София - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 14.10.2023 г.

Нападките и клеветите срещу него. Прякорът „Руди Гела“.

„И с огромно любопитство Радостин Василев, независим кандидат за кмет на София, юрист, народен представител, с доста темпераментни проявления в политиката, което не е лошо! Човек трябва да има чар“, посрещна своя гост Беновска. Василев отвърна: „Прекалено много заспали има!“.

„Знаеш ли какво ми казва един приятел – Некои каки нещо научили ли са те?“, продължи Беновска. Василев отговори: „Никои каки нищо не са ме научили, поне в политиката не! Самоук съм там!“.

„Нали разбираш какво те питам, една кака каза, че много те била научила!“, отбеляза Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Хайде да не говорим за тази, която съм виждал два пъти на живо! Пълни глупости! Каката дела срещу нея, защото психическото ѝ състояние не е стабилно, доказано, според мен!“. Водещата го попита защо се занимава с тези работи. Гостът ѝ попита как по друг начин да се защити от лъжите, бълвани по негов адрес.

„Виждал си, че в публичното пространство аз съм много овладян човек. Никога не съм избухвала, по-скоро съм иронична! Никога не трябва да губиш самообладание! Но има моменти и в личен план, нали знаеш някой като прехвърли мярата и аз му казвам – аз ще спра дотук!“, каза Беновска. Василев отвърна, че от другата страна няма спиране!

„Като ти наблюдавах разни „какински“ изяви, ние проведохме преди време един доста шеговит разговор в НС, ти после дойде и само дето не ме хвана за плитката и ме попита „Вие защо ме наричате „Руди Гела“ в ефира“? Казах, че ние такива прозвища не използваме! Може би сме излъчили нещо, където някой го е казал!“, каза Беновска. Василев отговори: „“Руди гела“ е много готино! „Пикаджиите“ колкото и да се опитват да ме обидят с него – не могат! Колкото и да говорят, и лудата кака, аз тези ще ги таковам с 300 без гел! Да го знаят отсега! Така че „Руди Гела“ въобще не ме притеснява!“.

„Много бях изненадана какъв интерес проявиха нашите зрители и слушатели към теб! Извинявай, че ти го казвам така пряко, но се изненадах от компетентните въпроси и мнения! Аз очаквах, че ще напишат – Беновска, ти защо го каниш този „Руди Гела“. Сега си признавам, че си промених представата!“, продължи Беновска. Василев отвърна, че получава съобщения, в които хора му пишат, че са имали друго мнение за него, а той винаги е бил един и същ. Той продължи: „Откакто съм на политическата сцена, плюнките към мен от някои медии, да не ги наричам медии, са много големи. Разни измишльотини, но истината си пробива път. Не може да бъде скрита една некомпетентност, както Кирил Петков я прикриваше с усмивка! Аз направих такива неща през тези две години от гледна точка на професионална компетенция, като законодателна инициатива. Това, че професионално те питат хора, го виждаме, защото при нас вече членуват хора, записват се хора изключително подготвени и това ме радва!“.

Поведението на опонентите му на изборите в София. Отказът им да се явят на дебат с него.

„Имаш дете на 11 години, предстои да имаш второ. Аз като многодетна майка ти казвам, има една теория на възпитанието – наричай ме добър и ще бъда добър! Наричай ме лош и ще бъда лош! Това е най-елементарната схема, която си я запомни! В предизборния ти клип има много не, само ти носиш утвърждаването. Това достатъчно ли е да ти повярват хората?“, попита Беновска. Радостин Василев отговори, че това е един предизборен клип, който казва истината, а напоследък истината е повече „не“, отколкото „да“! Това, което трябва да знаят за него хората, го показва в своите участия. Много е трудно обаче, заради липсата на участия в националните медии и отказа на основните му конкуренти да дебатират с него. Василев заяви, че е гледал дебата между Терзиев и Хекимян, който е бил изключително слаб. Терзиев е бил смазан от своя опонент! „Нещата се променят, и ти замерваше едни хора с ябълки, после нещата се промениха!“, добави той.

„Дърпаш ме сега за езика, ще го припомня за нашите зрители и слушатели. Пита ме за този дебат, аз бях заспала, не го гледах. Поставих преди известно време въпроса за мъжеството да управляваш! Може ли да ти пусна Хекимян какво ми отговори за мъжеството!“, продължи Беновска и пусна запис от интервюто си с Хекимян от 4.10.2023 г.

Илиана Беновска: Г-н Хекимян!

Антон Хекимян: Г-жо Беновска, здравейте!

Илиана Беновска: Много се радвам! Тони, желая ти успех!

Антон Хекимян: Благодаря много!

Илиана Беновска: Може ли да те поздравя, като приятел! Обърни се към нашата камера! Може ли да ми кажеш само едно, едничко нещо?

Антон Хекимян: Разбира се!

Илиана Беновска: Колко мъжество ще ти е необходимо, за да можеш да победиш в София и да я водиш напред? Колко мъжество?

Антон Хекимян: За да победим в София, нещо, в което съм абсолютно сигурен, ни е необходима подкрепата на хората! Не е важно какво е моето мъжество като грамове, килограми, тонове!

Илиана Беновска: Като психика?

Антон Хекимян: Или като психика! Много е и мисля, че го доказвам със стъпката, която съм направил! Много е!

Илиана Беновска: Ще успееш ли?

Антон Хекимян: Ще успея! Съмняваш ли се?

Илиана Беновска: Не! Ще помагам! Между другото, те поканих на дебат с Васил Терзиев, но от ГЕРБ ми отказаха?! Само в Дарик радио ли ще ходите?

Антон Хекимян: Разбира се, че не! Ще се срещаме в дебати, кампанията тепърва започва!

Илиана Беновска: Кога ще направим друг дебат?

Антон Хекимян: Ще имаме време да го направим, няма да е само на едно място. В Дарик ще е първия дебат!

Илиана Беновска: Обещаваш ли?

Антон Хекимян: Ще направим най-доброто, така че да имаме участие във всички медии!

Илиана Беновска: Повече дебати?

Антон Хекимян: Повече дебати?

Илиана Беновска: Между другото, ще си позволяваш ли като кмет да взимаш отношение и по национални въпроси? Например, вчерашния случай с миньори, закриване на рудници, цели отрасли! Ти, като журналист, беше в окото на бурята!

Антон Хекимян: Със сигурност националните теми ще бъдат и в моя фокус! Но, нека ,сега се концентрираме върху София - мисля, че това е по-важното!

Илиана Беновска: Да, така е!

Антон Хекимян: Има кой да говори за националните теми! Благодаря много!

Господари: Докато още не е заглъхнал отзвукът от балотажите, ще изтупаме нафталина от една кметска надпревара от преди 20 години. Гледаме кадри от предизборен диспут по Нова телевизия на основните кандидати за кмет на София през далечната 1995 г.

Илиана Беновска: Нова телевизия, вашата телевизия и Радио Експрес, вашето радио, ви предоставят уникалната възможност да срещнете на едно и също място и едно и също време с г-жа Ренета Инджова, г-н Венцислав Йосифов и г-н Стефан Софиянски!

Господари: Рачков, то всичко си е същото! И през 2015 г. кандидатите за кметове гостуват при Илиана Беновска. Само телевизията и прическата са различни.

13 октомври 2019-та

По традиция Първите Кметски дебати за София са при Беновска още от 1995-та

Беновска към Манолова и Фандъкова: Кой ще спечели “Златната ябълка” на София

13-10-2019 11:11

Предизборен дебат между кандидата за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова и гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова в ефира на „Канал 3“ и „Радио К2“ от 13 октомври 2019 г. Двамата кандидати отговаряха на въпроса на Илиана Беновска „Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява София?“

Илиана Беновска: Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова - кой и на какво основание ще спечели златната ябълка на София. Ще питаме кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява София. Заповядайте, г-жо Манолова.

Мая Манолова: Здравейте!

Илиана Беновска: Настанете се. Г-жо Фандъкова, заповядайте!

Йорданка Фандъкова: Добър ден.

Илиана Беновска: Много Ви благодаря. Дебатът започва сега. Ще Ви запозная с регламента на самия дебат.

Е. Хекимян обеща на Беновска дебат с Терзиев. Да видим. Хекимян свободен мъж ли е да взима решения?

След като изгледаха видеото Василев се обърна към Беновска: „Като гледам това видео ми идва да ти кажа, понеже няма да ти гостуват най-вероятно теми мъже и двамата, кметът винаги е бил при теб. Така че спокойно, аз ще стана кмет и няма да има проблем!“.

„Кажи ми за мъжеството, моля те! Аз съм класическа жена!“, продължи Беновска. Василев отговори: „Като гледах, твърде вероятно е да имаме drag queen за кмет на София! Но аз не мога да ти отговоря по този начин. Мъжеството е много важно! Мъжеството не е само полова ориентация, а поведение и характер! При първия дебат аз никакво мъжество не видях, там и тримата не бяха много мъжествени! Човекът е абсолютно несигурен в това, което прави. Заучени фрази, няма отговор. Не е като да задаваш въпроси, отговорът понякога е по-труден. Но какво да го коментирам Антон Хекимян, ти с такива видеа достатъчно го унищожаваш!“.

Беновска отвърна: „Тонката не е лошо момче! Ние с него винаги сме били приятели. Добър професионалист е. Васил Терзиев също е един много възпитан, интелигентен човек! Готини са. Но ние задаме въпрос кои на какво основание иска, но и може ли да управлява България, София!? Аз може да искам да съм Наоми Кембъл примерно, но не ми достигат 30 сантиметра, цвят на кожата и тези пропорции!“. Василев отговори: „Когато гостувам при теб, винаги ми идва да съм политкоректен! Предразполагаш ме към смирение, доброта, а то трябва към други неща, към агресия!“. Водещата се пошегува: „Дай да те повозя на мотор тогава!“. Събеседникът ѝ отвърна: „Дай да оцелея до изборите, после ще му мислим! Бойко те пратил да ме качиш на мотор и да падна някъде, нали!?“.

Беновска разказа: „Когато бях бременна с третата ми дъщеря, решила съм да пазарувам, но не как да е, а по къси гащи и на мотор. При което излизам, плъзгам се по едни павета и хубавичко се изтъркалях. Но нищо не се случи. И след години казваме на дъщеря ми – знаеш ли, че когато беше бременна с теб в 7-и месец майка ти падна и не знам какво. И детето ми каза – вие сте отвратително безотговорни родители. Това на майтап, но мотора беше метафора!“. Радостин Василев отвърна: „Ако не беше направила това нещо, нямаше да си Илиана Беновска! Щеше да си водещата на Дарик!“.

Бойко Борисов.

„Защо нарече бате ти Бо „зайче-байче“? Не беше ли малко вповече?“, попита Беновска. Василев отговори: „Гешев се еманципира. Около месец и половина продължи този негов период, за цялото му властване като главен прокурор. И Бойко Борисов идваше половин час преди началото на Парламента, сядаше и гледаше притеснено в една точка. И в момента, в който овладяха прокурора и сложиха Сарафов, той вече така, нали го знаеш! Ами „зайко-байко“ беше! Защото те е страх, има за какво! На Кирил Петков едното му око гледаше нагоре, а другото в земята, като чу, че Гешев му повдига делото за двойното гражданство. А на мен ми повдигнаха обвинение и вече съм подсъдим. Истината е, че съм вътрешно спокоен, защото нищо не съм направил! „Зайко-байко“ го е страх, затова го нарекох, не че искам нещо да го провокирам!“.

„Не е ли голяма „хапка“ за твоята уста Борисов?“, попита Беновска. Василев отговори: „Не, той е истинско „зайко-байко“ за мен! Но за Кирил и Асен е непреодолима хапка! Сега чакат неговото одобрение. Като го нямаше в зала и Кирил Петков беше притеснен, да не би някой от ГЕРБ да гласува за вота на недоверие!“.

Делян Пеевски.

„Да те питам за още един човек! Да видим вота на недоверие!“, продължи Беновска и пусна запис от гласуването на вота на недоверие от 13-и октомври 2023 г.

13-ти октомври 2023, петък

Първият вот на недоверие към кабинета на ПП/ДБ пропадна.

Росен Желязков: Преминаваме към гласуване на проект на решение за гласуване вот на недоверие на МС с министър-председател Николай Денков. Ще прочета проекта на решение – НС на основание чл. 86, ал. 1 и чл. 89 от Конституцията на Република България реши гласува недоверие на МС на Република България с министър-председател Николай Денков Денков заради провал в сектор Енергетика. Подлагам на гласуване проекта на решение за гласуване на недоверие. Режим на гласуване.

Посочете резултата! Гласували 214 народни представители. За 71, против 143. Няма въздържали се. Предложението не е прието, вотът е неуспешен!

Поискано е прегласуване. Колеги, ще подложа прегласуване, моля режим на гласуване! Посочете резултата! Гласували 214 народни представители. За 71, против 143. Няма въздържали се. Предложението не е прието, вотът е неуспешен!

Бойко Борисов не гласува - бил в Разград…

Делян Пеевски, обаче, „подпря“ със силен гръб „сглобката“ ли не коалицията ли… Той си знае…

Медия: Неуспешен вот на недоверие, докога вашата ПГ ще дава доверието си на това правителство?

Делян Пеевски: Ние сме казали, докато си изпълняват обещанията към българските граждани и работят за хората, ние ще я даваме тази подкрепа! Защото е важно да го има това евроатлантическо мнозинство!

Медия: БСП подготвят още един вот на недоверие?

Делян Пеевски: Пореден цирк, видяхте, загуба на време на всички и пари на българския данъкоплатец! Вместо да си вършим работата се занимаваме с цирковете на проруската опозиция!

Медия: Само преди минути Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ, каза, че при ротацията ще има смяна на министри. Конкретно Вие бихте ли сменили някой министър?

Делян Пеевски: Рано е още това да се каже. Ние ще кажем кого подкрепяме и кого не подкрепяме, когато дойде времето, март месец е далече.

Медия: Кой е индикаторът, който ще ви покаже, че това правителство се отдалечава от евроатлантическия път? И коя постъпка на ПП може да ви накара да премислите дали това правителство трябва да е на власт, защото очевидно вие и ГЕРБ сте решаващи

Делян Пеевски: Ако се отдалечат от евроатлантическия път на България, веднага ще го свалим това правителство! Това е първото. И второ е, ако не работят за хората. Ако министрите не се заемат да решават проблемите на хората и да видим реално подобряване на стандарта на живот, ние ще се оттеглим от тази подкрепа.

Медия: Г-н Пеевски, правосъдният министър заяви пред Дневник, че ако не се приемат промените в Конституцията така, както са ги предложили, правителството ще подаде оставка!

Делян Пеевски: Промените в Конституцията ще бъдат подкрепени. Това е ясно на всички. Това е излишно да го говорим, това няма да е причината да си тръгне това правителство!

Медия: Предстои приемането на декларация в подкрепа на Израел, какво иска да покаже България с този знак?

Делян Пеевски: Както казахме, пълна подкрепа за Израел срещу агресора от Хамас!

Медия: Като заговорихме за промените в Конституцията, как ще коментирате становището на Венецианската комисия?

Делян Пеевски: Според мен становището е добро. Няма нещо неочаквано за нас. Дори сме доволни от това, което казват. Единствената промяна, което за мен е изненада, досега толкова години се говореше, че трябва да лишим главния прокурор от права. Това становище е обратно, че се лишава от много права. За мен това е странно! Ще го дискутираме с колегите. Ние сме за пълно орязване на правомощията на главния прокурор, но ще чуем и колегите с какво искат да се съобразим от Венецианската комисия!

Беновска попита кой управлява България? Василев отговори – Борисов и Пеевски! И това е било позволено от ПП-ДБ. „Значи са майстори!“, отбеляза Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Да, докато има продажници са майстори! Когато искаш да си на всяка цена във финансовото министерство, да грабиш и да не допускаш журналисти – трябва да си се самоунищожил!“.

„Момчето си призна, на десет пъти зададения въпрос си призна, че има само икономическа квалификация!“. Василев отвърна: „Пеевски казва, че ако правителството не си изпълнява ангажиментите, ще го свалят. ГЕРБ и ПП-ДБ си имат достатъчно гласове, той в каква роля го казва? Явно там и ГЕРБ има контрол с ДПС! Видимо е!“. Водещата коментира: „Това е висшият пилотаж в политиката!“. Василев отговори: „Ще ти разкажа какво и висш пилотаж! Влиза Пеевски, минава винаги покрай мен, поздравява ме учтиво. Отива надолу към Христо Иванов, ген. Атанасов, Кирил и Асен, прави така с пръста, дава им указания какво трябва да стане, стои десет минути и си тръгва. Аз му викам – много рано си тръгваш. А той ми казва – защото мога да си го позволя! Майсторлък е да си предал всичките си избиратели, да не си направил никаква конституционна реформа, Венецианската комисия да ти казва, че промените са ти немотивирани, да те разпорят направо и ти да си Христо Иванов и да имаш някакви гласове! Да имаш хора, които казват – това е единствената алтернатива! Ето това е майсторлък!“.

„Но тук ние целим ПВУ!“, отвърна Беновска. Василев отвърна: „Ние с теб нищо няма да уцелим! И народа нищо няма да уцели! Но Дечо, Мечо и всякакви хора уцелват много милиони и не искат да кажат защо си набутаха десет техни фирми!“.

Ще стане ли кмет?

„Ще станеш ли кмет?“, попита Беновска. Гостът ѝ отвърна, че някои хора ще бъдат изключително изненадани, като видят резултатите му на 29 октомври в София. Това ще предопредели и бъдещето на политическия му проект!

„Ако не станеш кмет на София, ще влезеш ли в СОС? Ще напуснеш ли НС?“, попита Беновска. Василев отговори, че няма да напусне НС!“.

Интервюто, което предстои да направят с Беновска, разхождайки се из София.

„Тази седмица правим разходка из София, не на мотор, нали?“, попита Беновска. Василев потвърди, че приема поканата. Той добави, че предлага да отидат в Банкя. Водещата попита на кой адрес. Събеседникът ѝ отвърна – на магнолиите! „Там ще ни посрещне Маноил Манев, той ги полива събота и неделя! Пак видеото ти с мен ще е най-гледано!“. Беновска отвърна: „Кирчо те води!“. Василев отвърна: „Първото му интервю преди психическите отклонения!“. „Недей така, момчето има право да се влюби и да танцува салса!“, отвърна водещата и добави, че тя самата също е девиант. Василев каза, че е по-добре да си девиант, отколкото маргинал и разказа как за първи път са се срещнали с Беновска на комисията в Парламента, на която е говорил Илчовски. Беновска разказа: „След участието ми в тази комисия се обадиха тук в студиото и казаха, че ще разкъсат, разчекнат и други неща, започващи с „раз“, защото съм засегнала самочувствието на Илчовски! Аз дадох на вашия прословут Бойко Рашков телефоните им, написах една жалба. Той ги даде не знам на кого и онези взеха да ме викат мен да ме разпитват. Аз им викам – момчета, аз съм написала каквото има, вие намерихте ли ги тези? А те ми казват – не, ние да ви разпитаме!“. Радостин Василев отвърна, че е подал 15 сигнала до Бойко Рашков, докато е бил вътрешен министър, но резултатът е нулев. Така завърши разговорът между Радостин Василев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 14-и октомври 2023 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР