Беновска / Костадинов: Възраждане - защо още сте в НС? Костадинов: Хора, разгневете се!

...
Костадин Костадинов, лидер на Възраждане - Илиана Беновска Беновска пита
Коментари Харесай

Костадин Костадинов, лидер на Възраждане - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 13.01.2024 г.

За много години или край на този парламент?; Промените в Конституцията

Костадинов поздрави Беновска за новата година, а тя отвърна, както казва Божков - “не ми пожелавайте за много години, защото в момента съм затворник под домашен арест”. “Няма да ви пожелая за много години да продължите да сте в подобен парламент” отвърна Беновска. Костадинов заяви, че целта на Възраждане” е да предизвика предсрочни парламентарни избори.

“Какво ще запомни историята от този парламент?” попита Беновска, а Костадинов отговори - национално предателство с промените в Конституцията - държавата вече не е българска нито е държава - двойни граждани управляват държавата и чужди агенти вече не се крият, а директно управляват. “Когато чужди агенти поемат управлението, това не е държава, а територия или колония” подчерта Костадинов. Беновска отбеляза, че ИТН и “Възраждане” са внесли възражения, както и президентът Радев. Костадинов коментира, че Радев обжалва само срещу 1/3 от промените, но нищо по сърцевината на промените, а именно съдебната реформа. “Очевидно и той има зависимости, няма какво да се лъжем. Ние не жалим, ние имаме искане - вярвам, че ако Конституционният съд е последната независима институция в България, той би трябвало да отхвърли абсолютно всички промени в Конституцията като антиконституционни” заяви Костадинов.

Той подчерта, че само след дни или седмици в тази институция ще влязат две фигури, които ще поставят знак за съмнение в независимостта на Конституционния съд - Десислава Атанасова от ГЕРБ и Борислав Белазелков от ППДБ. От “Възраждане” кандидат е Цвета Рангелова, адвокат, с нулеви шансове, защото се е видяло кои са подписали кандидатурата на Атанасова и същото ще се случи и с Белазелков. Лидерът на “Възраждане” заяви, че като най-голяма политическа партия в опозиция са длъжни да представят алтернатива, защото това, че престъпната тройна коалиция се е разбрала да избере двама души в Конституционния съд и след това и в другите регулатори не означава, че трябва да стоят безучастно. Той подчерта, че е убеден в липсата на качества на тези двама души да са конституционни съдии, макар формално да отговарят на правилата, а и критериите са занижени, тъй като всеки юрисконсулт след 5 години стаж може да се запише автоматично в адвокатската колегия, въпреки че преди това е късан на адвокатските изпити и да “практикува” свободната професия на адвокат, без дори да се яви на едно дело, а само да си плаща членски внос. “С абсолютна 0 юридическа квалификация и подготовка, след 15 години може да кандидатстваш за член на конституционния съд” подчерта Костадинов. Той сподели, че по една псевдонационална телевизия журналист е използвал израза “политическа класа” - “няма такова нещо - нашата т.нар. политика е гнусен битпазар, в който хора с манталитета а сводници разпределят позициите кой и къде ще продава гащи и сутиени на пазара”. Беновска отбеляза, че лично Костадин Костадинов седи в една зала точно с тях, а той коментира, че гражданите са ги пратили там и нямат избор, а и трябва да направят всички възможно, за да ги изметат.

Състоянието на българо-турската граница

По отношение на видеото на Костадинов от българо-турската граници, той заяви, че няма как да бъде видяно по антинационалните телевизии, защото показва истинското лице на България. “Поставени сме в ситуация - или ние, българите, или те, предателите. Ние сме във война. Главата на народа е сложена на дръвника и вече има замах” подчерта лидерът на “Възраждане”. Беновска пожела да видят призивите на Костадинов към гражданите от българо-турската граница.

Костадин Костадинов: Уважаеми сънародници, намираме се на българо-турската граница на един от участъците, който би трябвало да опазва границите на България. Както е добре известно обаче само тази ограда няма как да спре нелегалните мигранти. Защото знаете ли точно колко застави са останали по българо-турската граница, пък и не само по българо-турската? Нула! Уважаеми сънародници, България е сложена на дръвника и искат да ни отрежат главата в буквалния смисъл на думата! Главата на българската държава е сложена на дръвника и хората, които в момента ни управляват, искат да я отсекат. Искат да ни унищожат, искат да ни няма! Защото, когато влезем в Шенген, това няма да има никакво значение.

Уважаеми сънародници, призовавам ви, ядосайте се, разярете се и при първа възможност отидете да гласувате! Защото България в момента е държава, която е изправена буквално пред лицето на пълното си унищожение! Самоунищожение, впрочем, защото ние се самоунищожаваме! Естествено под чужд диктат, много рафиниран, много изтънчен, който ни казва, че всичко, което се случва, се случва благодарение само на нас.

България - бежански лагер и междинна зона за сметище; Европейски избори на 9 юни; “Не” от Австрия - раната Шенген; Орбан и Денков

Беновска сподели, че е била поразена след като е изгледала видеото на Костадинов, което може да се изгледа цялото в коментара на седмицата на предаването “Беновска пита” или в ютюб канала на Костадин Костадинов. Той коментира, че това са финалните акорди на съвременната българска държава, защото подписаното от Денков, “който е един от националните предатели и трябва да лежи до живот за държавна измяна”, отваря вратата към превръщане на България в огромен бежански лагер. За миналата година 22 000 души са се записали като бежанци в България, но само 690 са поискали убежище тук, но това е нищо спрямо засвидетелстваните 177 000 опита за преминаване на границата, всъщност - преминали. С новия пакт за миграция една голяма част от тези нелегални емигранти ще останат в България, а и ще трябва да приема емигранти от други държави, влезли по море, например, в Испания и Италия, защото там натискът е по-силен и солидарно трябва да бъдат разпределени между всички останали държави. Костадинов коментира още, че всяка година България намалява със 100 000 българи, но ще бъде компенсирана с около 150-200 000 чужденци - основно азиатци и африканци, които ще са 95 % активни мъже и след 10 години България няма да я има на картата. “Това е подписана смъртна присъда на България. Ние предлагаме решение и то е много просто - след 5 месеца на 9-ти юни има европейски избори. Хората трябва да се ядосат, ако на 9-ти юни “Възраждане” се превърне в първа политическа сила, заедно със съюзниците в ЕС, ще направим така, че цялата проемигрантска политика да отиде в коша, ще екстрадираме абсолютно всички емигранти и ще направим така, че никой повече да не влезе в България, защото границата ни много лесно може да бъде превърната в това, което трябва да бъде - да се изпрати армията там - няколко хиляди, които да пазят, както турците пазят от другата страна.

Беновска коментира, че във видеото се виждат и изхвърлени гащи, а Костадинов подчерта, че се превръщаме в сметище за емигрантски боклук и ще сме междинна страна между Азия и Европа за непотребни хора. “Това ни се представя за грандиозна победа. Лицето Сорос Денков просто даже не искам да го характеризирам. Каква победа, негодници?! Това е смърт за държавата!” категоричен е Костадинов. Беновска пожела да попита Мария Габриел какво ще направи, ако изпадне в ситуацията, в която тя е изпаднала - да я побутват емигранти на Лъвов мост към хотел, без никакъв свян. Костадинов отбеляза, че на няколко стотин метра оттам се намира една от службите на МВР за смяна на документи. “Ако България не бъде управлявана от “Възраждане” Германия и всички останали европейски държави загиват, заради политиката, която в момента провеждат техните либерални проамерикански елити. Не само на нашия народ започва да му писва. Там съпротивителните сили набират влияние и партиите като “Възраждане” стават водещи политически сили. Ние ще променим Европа след 5 месеца и ЕС няма да е заплаха за европейските цивилизации. Или той ще се реформира, или ЕС ще бъде унищожен и България ще напусне ЕС, защото няма да търпим подобни поведения” подчерта Костадинов. Беновска отбеляза, че 2/3 от държавите в ЕС са въвели вътрешен Шенген. Лидерът на “Възраждане” подчерта, че срещу България се води война в класните стаи, в медиите, в общественото пространство и се обяснява, че не можем да имаме собствена държава, не можем да съществуваме самостоятелно и е с цел да се подмени националното самосъзнание.

Беновска прочете изказване на федералния канцлер Карл Нехамер, в което той заявява, че с “не”-то на Австрия за влизането на България в Шенгел са бръкнали в раната, че Шенген не функционира, тъй като 11 от 17-те членки на Шенген извършват граничен контрол.

Костадинов коментира, че е имало една интересна снимка с Денков и Орбан, на която размахва пръст и Орбан казва на Денков, че ако не се махне таксата от 20 лева, която беше въведена за транзит на руско гориво, ще бъде наложено вето за Шенген. “Нашият Сорос Денков седеше с наведена глава, а Орбан му размахваше пръст. След няколко месеца Денков ще е забравен от историята, но не и от правораздавателните институции, защото ще лежи в затвора” каза Костадинов.

“Свободна Европа” за българските ценности; Доналд Тръмп

Беновска пожела да видят “Свободна Европа” какво иска. Костадинов подчерта, че това е радиоточка на американското посолство.

12 януари 23-та

Бачорски. Знаете ли, че „Свободна Европа“ иска забраната на Вазовото „Аз съм българче“?

„Интеграцията не може да се осъществи без нагласа за приемане на другия. А това е трудно в страна, която приема като чужди, дори, собствените си етнически малцинства.

За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.“

Бачорски. Знаете ли? Мъжка работа е. И засяга България. Шенген и бежанци ще преливат в България.

Костадинов подчерта, че това е ключово за модела на интеграция и не е ясно кой кого интегрира - ние чуждите или те нас. “Всяка една уважаваща себе си държава интегрира чуждите елементи, така прави САЩ. Има критика към някои общности, че не са се асимилирали. Това е лошо в Америка, обаче, при нас е добро - не трябва да се асимилират. Това, което се прави, е вече в ход. На американците България им е важна като територия - не им пука дали ще са българи, дали ще са афганистанци, но е желателно да не са българи, защото имат остатъци от минало величие и може някой ден това пак да се разгори. Имаме много тесни етнически, културни и религиозни връзки с Русия, която е духовно чедо на България и е дъщерна форма на България. Това не го толерират. Предполагам, че няма да имаме проблем при една нова администрация при управление на Доналд Тръмп - САЩ ще бъде друг. Това е големият шанс на света за мир” подчерта Костадинов.

Медиите и финансирането им

Беновска коментира, че по отношение на закона за финансиране на медиите на “Възраждане”, който все не влиза, “Гласове” и “Беновска пита” са публикували това, че бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреас и Драган Шолак контролират Нова ТВ и изкупуват всички балкански медии. Костадинов каза, че българите трябва да се ядосат и да гласуват, защото ако не го направят и проблемите не се решават с политически средства, накрая ще се наложи да се направи радикален преврат.

Конституцията на Р. България

Беновска подари на Костадинов Конституцията на Р. България, за да се вдъхне доверие на хората, че тази Конституция ще има още живот.

Така завърши разговорът между Костадин Костадинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 13-ти януари 2024 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР