Беновска/ Каракачанов: Управлява ни. Кой? Каракачанов: Тикви!

...
Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска Беновска
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.

Кандидатурата на Карлос Контрера за кмет на София.

„Кандидатирате за кмет на София Карлос Контрера, млад, надежден юрист с доста опит в общинските дела. Какви са неговите шансове?“, попита водещата Илиана Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че шансовете ги решават хората, а не социологическите агенции. Той продължи: „Трудно е, малки са му шансовете, защото виждате, че противопоставянето е между партиите от сглобката или не-коалицията, а всъщност нека си го кажем – от коалицията! Шансовете му са малки, но това не означава, че за София и за интересите на софиянци, два милиона българи, не трябва да се води битка!“.

„А как постигнахте съгласие кой да бъде вашият кандидат за София, защото знаковият град е София?“, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че драми има само там, където партиите, още преди изборите, си правят сметка как да делят баницата. За ГЕРБ например не е без значение кой ще бъде техния кандидат и дали ще изпълнява поръчките, които му се спускат. „ГЕРБ управляват 20 години София и какво? Метрото започна още при Софиянски, то така или иначе щеше да случи. Само че нямаше да има скандали за вълнообразни булеварди, току-що асфалтирани, за ремонтирани павета, които буквално на втората седмица „лопат“! Нямаше да има скандали за тротоари! Нямаше да има проблеми с така наречената битова, циганска престъпност, нека да го кажем в това време на политическа коректност!“.

„Питам Ви по една идея, която сме обсъждали в студиото, за дуалното и професионално образование. Ако Карлос Контрера стане кмет, ще осъществим ли тази идея, която имахме ние, в помещенията на ГУСВ да се обучават така наречените цигани, които вие наричате роми, да строят, да се интегрират в обществото, а не да получават помощи даром?“, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори, че още в миналия мандат Карлос Контрера е спрял циганските каруци по улиците на София. След това е предложил общината да подкрепя грамотната раждаемост, финансирайки онези семейства, работещи и учещи семейства, без значение от какъв етнос, при второ и трето дете. Почетният председател на ВМРО заяви: „Това е моделът Орбан. Макар че сега в България политиците, които преди 2-3 години го хвалеха, мълчат, за да не ги обвинят, че са русофили, аз продължавам да смятам, че моделът за бъдещето на България и Европа е модела Орбан! Модела Тръмп ако щете. А не модела Блинкън, модела Зеленски и не модела на германските анархо-зелени, които управляват Германия! Моделът е засилване на институциите на националната държава и отстояване на националните интереси! Та Карлос Контрера предложи това нещо, но общинските съветници от ГЕРБ не го подкрепиха, защото трябваха пари за ремонт на жълтите павета, които явно изчезнаха в нечии джобове, но паветата ги ремонтираме вече за трети път!“.

Каракачанов бе категоричен, че ако Контрера стане кмет на София, ще бъде приложен закона, приет по настояване на депутатите от ВМРО за промяна на административните престъпления и наказания. Той обясни: „През 2020 г. променихме закона така, че извършители на битови престъпления, които вдигат шум, правят сватби по 3 дена и хората в квартала не могат да спят, бият, които не подлежат на затвор, а на административно наказание глоба, или такива, които карат бясно, но обикновено не си плащат глобите, защото се водят социално слаби момчета – ние променихме закона така, че такива хора, след втора неплатена глоба, полагат безплатно обществено полезен труд! Ще видим тогава дали ще бъдат толкова нагли! Но ми кажете защо вече 3 години този закон не се прилага? Не се прилага, защото сме либерални! Ние не се интересуваме от това, какво се случва в България, но се интересуваме от това какво се случва в Украйна! така че, ако Карлос Контрера стане кмет, този закон в София ще бъде прилаган. И всички такива безобразници и нахалници, които грабят, тормозят, които са с наложени глоби, които не са платили, ще работят в полза на обществото! С оранжевите костюмчета, да ги виждат всички и да знаят, че това са нарушители на обществения ред! България, от тази тиня, в която е затънала, няма как да излезе с този ултралиберален, неомарксистки модел, който ни се налага от 3 години вече!“.

Проблемите със сигурността. Стратегията на Каракачанов против циганизацията. Политическата коректност.

Каракачанов заяви: „Всички тези проблеми, докато беше във властта, ВМРО се опитваше да решава, най-вече чрез мен, като вицепремиер по сигурността и министър на отбраната! А именно спирането на нелегалната миграция, укротяване на циганизацията на обществото! Всичко това спря! Виждате какво се случва. Медиите, когато представят някое битово престъпление по различни краища на България, думата цигани или роми не я споменават! Защото така е политически коректно!“.

„Може ли нещо да допълня? Моля Ви, помогнете ми, от години се боря! Някакви субекти, убили, изнасилили, ограбили и се започва – „момчетата“, „мъжете“! Извинете ме, но това са задържаните, това са обвинените, това е субектът, който е извършител. Какви момчета изнасилват 80 годишни бабички? Нека да се противопоставим обществено на тази гальовна женска терминологийка!“, обърна се към госта си Беновска. Каракачанов отговори: „Тя не е женска, защото една изнасилена 80 годишна жена едва ли ще използва за насилника си израза „момченце“, „младежа“! Това го правят вашите колеги от соросоидните медии!“.

Беновска отвърна: „Не ми говорете по този начин, защото ще стана и ще Ви „хлопна“ с една ябълка! Аз искам да се преборим с това! Не са ми колеги тези, високомерна съм!“. Каракачанов отвърна, че соросоидните медии се опитват да ни промиват мозъците, така, както става в Западна Европа и САЩ. Налага се някаква политическа коректност и заличаване на спомена за културна или етническа принадлежност. Всичко е тръгнало от САЩ, когато многократно криминално проявен младеж е бил убит от полицаи. Възникнало е цяло движение, подкрепяно и финансирано от ултралиберални медии. То на практика е подпалило Америка, на места са били разпускани полицейски управления и създавани опълчения и все в името на правата на цветнокожите. „А това, че този цветнокож е оказал съпротива, че е наркодилър, че има зад гърба си арести и присъди – това няма значение! И видяхте докъде се стигна. Само, че когато малко по-късно привържениците на Тръмп протестираха срещу нечестните според тях избори, петима от тях бяха застреляни от силите по сигурността! Петима нормални граждани. Едната от убитите е капитан от националната гвардия на САЩ. Само че те са престъпници и терористи! А цветнокожите, които са криминално проявени, наркопласьори, когато пострада някой от тях, те са „момчетата“, те са жертва на расизма! Когато преди година беше убит един афроамериканец, както се казва в САЩ или негър, както се казва в Европа, пак се каза – жертва на расизъм. Да де, но се оказа, че шестте полицая, които са участвали в неговото задържане и са го застреляли, са афроамериканци. И държавният секретар Блинкън излезе и каза, че въпреки че полицаите са цветнокожи, това е дълбоко вкоренения в тях расизъм! Глупост след глупост! В България се случва същото. Вече не се говори за цигани, гета, защото не е коректно. Те са жертва! На какво са жертва? Те са жертва на същия този ултралиберален модел, който за 30 години ги научи, че имат права, но не ги научи и не иска да ги научи, че имат и задължения!“, категоричен бе Каракачанов.

Случаят със застреляния от полицай младеж в София.

Каракачанов заяви: „Последния случай с полицая, който застреля момчето, ами това момче е арестувано неколкократно, има абсолютно спазена по закон процедура, при която полицаят вика стой, след това стреля във въздуха, след това стреля в бягащия извършител на престъплението! Същото това момче и двама съучастници са ограбили малко преди това две момичета за по 20-30 лева в чантичките! Обаче забележете какво се случва, медиите акцентират върху жертвата, защо полицаят е стрелял с личното си оръжие. Извинявайте, но всеки ден по същите тези медии дават пияни и дрогирани младежи, които карат и убиват деца. Същите говорят за престъпления, критикуват полицията, че не ги разкрива. И в същото време, когато полицията разкрива един престъпник – ама защо полицията действа така! Нали се сещате, че с подобен двоен, идиотски стандарт България няма да стане нормална държава! За всеки нормален български гражданин трябва да е ясно, че има закон и той е валиден за всички. И когато грабиш, когато крадеш, когато нападаш, когато не се подчиняваш на полицията – има последици! И аз винаги, когато съм бил вицепремиер по сигурността съм защитавал полицаите, когато са използвали сила, когато е било необходимо!“.

Проектите на МО за градче за натовски войници край Ямбол и нова бронирана машина за пехотата.

„Добре, но като говорите за този ултралиберален, неомарксистки модел, обърнахте ли внимание как „украинския“ го наричам аз наш министър на войната Тагарев се опитва да закупи техника, незнайно защо, Вие бяхте и министър на отбранат, и да създаде военно градче! Искам да чуя вашата политическа позиция!“, продължи Беновска и пусна част от коментара, посветен на министър Тагарев:

А министърът на „войната“, “украинският“ Тагарев, май, ще пристъпи табуто на президентът Румен Радев да не даваме ракети С-300 на Украйна.

20 септември 23-та

Град за войници на НАТО ще строи военното министерство поне за 100 млн обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в парламента.

В градчето постоянно ще пребивават 1500 войници от съюзниците в НАТО, но може да подслони 5000 и ще е готово през 2025 г. около Ямбол, с НАТО-съфинансиране.

21 септември 23-та

Кабинетът неприсъствен одобри проекта за закупуване на нови бойни машини „Страйкър“ за Сухопътните войски

Кабинетът предлага, също така, на Народното събрание да отмени решението на парламента от 8 юни 2018 за приемане на проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизиранa бригада“.

Беновска продължи: „Е, г-н Каракачанов, гледам, че си записвате, това няма връзка с изборите, но има връзка с общата политика на България!“. Каракачанов отговори, че този въпрос има връзка с националната сигурност на България. Той продължи: „Първо, не съм съгласен, че Тагарев е украински военен министър. Той просто има раздвоено чувство за лоялност – на Украйна ли трябва да е лоялен, или на България! В момента виждаме, че е по-загрижен и лоялен към Украйна, отколкото към България! Първо започваме с градчето край Ямбол. Това е стара идея на най-големия партньор в НАТО, но тогава те обсъждаха възможността да закупят терени и със собствени средства да изградят нещо, което да засили присъствието им!“.

Водещата попита няма ли тогава базата да се води американска територия. Събеседникът ѝ отговори, че това няма как да стане, защото територията е българска. Сега обаче начинанието ще бъде заплатено от българската държава и ще струва минимум 100 милиона. „Спомняте ли си, че аз предложих през 2016 г. законопроект за връщане на наборната военна служба. Всички български граждани със средно образование да служат между 6 и 9 месеца, за да могат да защитават отечеството. А тези, които са неграмотни, те не са само цигани, има и българи такив, за тях трудова повинност. С двоен срок. Бях изчислил, че 100 милиона ще струва да възстановим или разширим някои от съществуващите военни поделения. Тогава аргументите бяха – как ще даваме толкова пари. Сещате ли се за поговорката – който не храни своя армия, храни чужда! Сега ще дадем минимум 150 милиона, за да построим база, на която да има чужди войници!“, категоричен бе Каракачанов.

Каракачанов припомни, че през 2018 г. той е вкарал в Парламента проекта за бронирана бойна машина за пехотата „страйкър“. Ставало е дума за закупуване или производство в България на 150 бронирани машини 8 по 8 тежки бронирани машини за пехотата! Той обясни: „Само че трябваше да отговарят на изисквания най-модерните машини да бъдат в НАТО, или наравно с другите модорни. Тогава МО го работи една година, няколко пъти се коментира в комисията по отбрана, вземаха се бележки от корекциите на депутатите, след това се обсъди в Парламента и Парламента гласува сумата 1,220 милиарда. Условията бяха машините да се строят в България. Да се осъществи в тази сума трансфер на технология и обучение на кадри. Моята политика винаги е била такава – така и така ще даваме пари за превъоръжаване, вместо да купуваме чуждо скъпо, по-добре в съдружие с чужди фирми да изградим нещо в България! Парите на българския данъкоплатец да работят за българската икономика, а не да ги даваме на чужди държави. Както се сещате в оръжейната промишленост имаше кадри от инженери, проектанти. Връщам се на страйкъра, сама Вие казахте – правителството взе решение 1,2 милиарда, неприсъствено. Какво значи неприсъствено? Тези „тикви“ в Министерски съвет са се разписали върху един протокол без да прочетат за какъв проект става дума! Казвам „тикви“ колективно, те носят колективна безотговорност и аз ги обиждам колективно, че са „тикви“! 1,5 милиарда долара! Това са 2,72 милиарда лева! Тоест два пъти и половина по-скъпо от проекта, гласуван от Парламента! И това решение се взима на търмо, неприсъствено. А ние два пъти го обсъждаме на живо, със спорове, една година го прави. А тук, на подпис 1,5 милиарда долара! Защо? Защото фирмата е правилна! Не е българска фирма! Тази машина „страйкър“ се произвежда от американската фирма „Дженерал динамикс“. Същата тази фирма, нейния клон в Европа, преди 3 години, когато направи оферта, за най-модерната машина „Пираня“ 5, поиска цена от 1,7 милиарда. Сега е 1 милиард повече. И забележете, това е „страйкър драгун“, който е от 90-те години и не отговаря на изискванията на сухопътни войски. Изискванията са да има защита по натовския стандарт ниво 4, с възможност за надграждане до ниво 5. „Страйкър“ е с ниво 3! Той няма противоминна защита! Такива пратиха на фронта в Украйна и те изгърмяха! Сега знам какво ще ми каже министърът на отбраната и другите пишман – той ще бъде ъпгрейдван, ще му бъде прибавена противоминна защита! Но „страйкър“ има 360 конски сили. Той с допълнителната борнировка толкова ще натежи, че ще стане нискоманеврен. Плюс това е по-висок и по-лесна мишена. Трето, всичко това ще се прави в канадски завод! Искам да кажа, че тези „тикви“ гласуват 1,5 милиарда долара на коляно, без дори на едно заседание да са разгледали за какво става дума! При условие, че в България може да се прави в „Терем“ Търговище, може да се прави и в частно предприятие, което беше изградено в Бургас!“.

Сегашното управление на България.

„Кои „тикви“ ни управляват в момента?“, попита Беновска. Каракачанов отговори: „“Тиквите на посолството“! За целия Министерски съвет ако се замисля, дали ще има 1-2, които да извадя от камарата с „тикви“ не знам!“.

Водещата попита дали Бойко Борисов е „тиква“? Събеседникът ѝ отговори: „Чакайте, не съм му измислил аз този прякор! България се управлява от чиновника в посолство-то. Те му казаха и името, „онази Галя се обади“, казват! И си управлява от хора, които нямат собствена воля да защитават интересите на България!“.

Бойко Борисов.

„Залязал ли е Бойко Борисов от политиката?“, попита Беновска. Каракачанов отговори, че си зависи от него. „С действията му през последната година, година и половина, не знам дали умишлено го прави, дали така са му подсказали отнякъде – върви към лична политическа катастрофа! Това е мое лично мнение. Казвам го не с удоволствие, а със съжаление, защото този човек има качества, но страхът му е по-силен от качествата, които има!“.

Делян Пеевски. Ролята на ДПС и ГЕРБ в управлението.

„Делян Пеевски изгрява ли?“, попита Беновска. Каракачанов отговори, че Пеевски е извършил обрат в политическото си поведение. Той припомни, че Пеевски години наред е бил депутат, но не се появявал в Парламента. Сега, вероятно защото е притискан и отвътре, и отвън, се опитва да бъде активен по значими теми. Но е факт, че ГЕРБ и ДПС са в основа на коалицията, която управлява. „Кирчо и Кокорчо са паравана на посолство-то! И ГЕРБ, и ДПС ги използват, за да показват, на нашите атлантически ултралиберални партньори – ето, вашите хора са на власт! Да не, но отдолу те си дърпат конците! Това се вижда от всички, дори от малките деца!“.

От каква политика се нуждае България?

„Какво да очакваме от ВМРО на тези избори, като нова загрявка за връщане в парламентарната политика?“, попита Беновска. Каракачанов отговори, че местните избори са просто една стъпка, през която трябва да се мине чисто законодателно, защото мандатът на общинските съвети е изтекъл. Оттук нататък на България е необходима нова политическа сила или обединение от политически сили, които разсъждават не антиевропейски, но поставят интересите на България над всичко. Този политически субект трябва да защитава българския интерес, българската идентичност, бори се с демографската криза и не позволява в икономиката да бъде брулени и грабени. „Политическа формула Орбан – това ни трябва в България!, категоричен бе Каракачанов“.

Войната в Украйна.

Каракачанов заяви, че в момента Орбан не е модерен, защото казва истината. Преди седмица наример е казал истината за украинското зърно. „Едва 11% от украинското зърно отива в Африка. Целия този шум – лошия Путин спира зърното за гладните и бедните – това не е вярно! Всъщност тук става дума за интереса на огромни чужди компании, които са купили маса земя в Украйна, произвеждат едно зърно и трябва да го продадат, затова е целия този напън!“, категоричен бе Каракачанов.

„Защо България се отдава на аренда на Украйна? Вижте много краткия ми диалог със Зеленски в Гранитна зала!“, продължи Беновска и пусна запис от пресконференцията на Володимир Зеленски от 6.07.2023 г.:

Зеленски и Денков се явиха в Гранитна зала. Микрофоните за журналистите бяха изключени. Защо? Какво крият?!

Е, Беновска, обаче, без микрофон, попита президента на Украйна Зеленски:

Беновска/Зеленски: „Зеленски победи“ - ще направите ли филм след края на войната? Като „Слуга на народа“!

Володимир Зеленски, президент на Украйна - Илиана Беновска „Беновска пита - Радио К2“, 6.07.2023 г.

Илиана Беновска: Президент Зеленски, можете ли да направите филм „Зеленски печели“?

Николай Денков: Извинявайте, може ли да следваме някакъв ред?

Илиана Беновска: Може ли да направите фирм „Зеленски печели“ след края на войната?

Володимир Зеленски: Може ли да ми зададете въпроса на микрофона, моля!

Илиана Беновска: Дайте ми микрофон, моля! Дайте ми микрофон, моля! Това е много интересен въпрос, защото той е актьор!

Николай Денков: Г-жо Бенатова, няма как да влизате в този разговор по този начин!

Илиана Беновска: За какво? Къде е микрофона?

Николай Денков: Моля Ви, нека да чуем въпроса на микрофон!

Илиана Беновска: Може ли някой да ми даде микрофон, моля? Г-н президент?

Володимир Зеленски: Може би този микрофон!

Илиана Беновска: Те не работят! Те не работят! Това не е възможно! Искам да Ви питам нещо! Ще ми дадете ли някакъв микрофон, моля? Г-н Зеленски, искам да Ви питам нещо! Нека някой да ми даде микрофон!

Володимир Зеленски: Искате да ме питате нещо ли? Питайте!

Илиана Беновска: Тези микрофони не работят! Чувате ли сега?

Володимир Зеленски: Да, питайте!

Илиана Беновска: Добре дошъл сте тук, в България!

Володимир Зеленски: Това не е въпрос! Благодаря ви много!

Илиана Беновска: Питам: Ще направите ли филм „Зеленски победи“ - след края на войната?!

Володимир Зеленски: Благодаря Ви много за въпроса! Дали мога да направя филм след края?! Но, тук не става въпрос за филм, трябва да разберете! Вижте, ние загубихме хиляди хора в реалния живот! Разбирате ли? Тук не става въпрос за филм! Съжалявам, може би очаквахте друг отговор! Но - това е истината! Благодаря!

Илиана Беновска: Както „Слуга на народа“?!

Беновска продължи: „Попитах Зеленски дали ще направи филм „Зеленски победи“!“. Каракачанов отговори: „Но не Ви дадоха микрофон! Но ако бяхте викали Слава Украини, щяха да Ви дадат 10 микрофона!“.

„Накъде отиваме с това васалство на Украйна?“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „То не е на Украйна! Просто така разпореждат от посолство-то на тези хубавци, на тези „тикви“, които ни управляват! Орбан отказа да даде военна помощ, отказа да даде допълнителни средства с един аргумент. Постави един въпрос. Унгария да възстанови правата на 150 хилядното унгарско малцинство. И тъй като не го правят, той си гони интереса и не им помага! По неофициални данни около 500 000 българи живеят в Украйна и една част от тях са точно в областта Запорожие. Вие да сте чули някой от тези политици, да не ги наричам за четвърти път „тикви“, да се поинтересуват? Да сте чули да кажат – абе ние специално за българите, които бягат от войната, поне от Запорожие, да им дадем статут на пребиваване? Не, не сте го чули!“.

Що се отнася до развитието на войната в Украйна, Каракачанов заяви, че при последното си посещение във Вашингтон Зеленски не е бил посрещнат със същия възторг, както досега. Дори е имало критики в американската преса. Някои държави също са си позволили да го критикуват, включително унгарския външен министър, че тази война най-накрая трябва да спре. „Да, войната е факт, да, Русия нападна Украйна, но никой не задава въпроса защо това се случи! Защото нито САЩ, нито Великобритания, нито останалите, които подкрепят Украйна, го правят за правата на човека или някакви хуманитарни подбуди. Правят го заради своите интереси! Както и Китай и Иран, които подкрепят Путин, не го правят, защото са влюбени в Путин, а заради своите икономически интереси!“, категоричен бе Каракачанов.

Убийството на Алексей Петров.

„Кой уби Алексей Петров?“, попита Беновска. Каракачанов отговори, че ако знаеше, щеше да е шеф на ДАНС! Той продължи: „Но, ако попитаме кой имаше интерес, това са тези, които нямаха интерес той да оглави ДАНС. Интерес да оглави ДАНС имаха само ПП, защото смятаха, че през свой силовак ще могат да държат за „топките“ ГЕРБ и ДПС! Защото ДАНС е онази институция, която подготвя, разследва и представя на прокуратурата неща. Така че онези фактори, които не искаха той да поеме ръководството на ДАНС и да има достъп до механизмите, с които може да удря политическите опоненти на ПП, най-вероятно те стоят зад това!“. Така завърши разговорът между Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 23-и септември 2023 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР