Беновска: Г-н Таков! Мъж ли сте? Избори за кмет на София? Или Григорова председател на СОС? Сглобка?!

...
Иван Таков, председател на БСП-София и на групата на БСП
Коментари Харесай

Иван Таков, председател на БСП-София и на групата на „БСП за България“ в СОС - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.01.2024 г.

Илиана Беновска: Здравейте! Г-н Таков и уважаеми госпожи, искам да задам най-важния въпрос! С колкото и числа и факти да ни затрупвате тук, вие в момента сте като една кола без акумулатор! Вие не се движите, вие сте един „труп“! Държите се групово, не искам да обидя никого колежки, като стара мома! Вие сте мъж, нали? Я се изправете да Ви видим! Мъж ли сте?

Иван Таков: Отвсякъде! С панталони съм, закопчан съм!

Илиана Беновска: С панталон ли сте? Чудех се дали не сте обул някоя поличка, вече!

Иван Таков: Ето, да покажа пред вас!

Илиана Беновска: Вън от шегите, това е метафора! Не е ли време за избори за нов кмет на София? Още повече, че и делото, което водите в момента в Административен съд София може би дава данни за различен вид злоупотреби! И ако това, което допусна съда, да не влизам в детайли, се осъществи, като оценка може би ще излязат много нелицеприятни факти. Първи въпрос – не е ли време за избор на нов кмет на София? Или вие ще ни излъжете, както всички политици в момента? Ние за кого гласувахме, за да се сглобявате ли? Да се съешавате ли? Мога и други нелицеприятни глаголи да употребя! Васил Терзиев ли е вашия кумир? ПП-ДБ ли са вашите желани, щях да кажа партньори, но ще кажа партньори в „софийските потайности“? Или, втори вариант, е по-хубавичко сега на седмото заседание да се сглобите с тях и да си „делкате“? Това ли е? Кое от двете ще изберете? Достойни ли сте, или и вие сте мимикрици?

Иван Таков: След като уточнихме всъщност, че съм мъж, г-жо Беновска, нека да кажа, че не мога да разбера кое Ви дава основание за което и да е от твърденията, които направихте или въпросите, които зададохте!

Илиана Беновска: Трите месеца малко ли са?

Иван Таков: Според мен досега винаги позицията ни в общинския съвет и публично изразените ни позиции показват, че ние, Вие използвахте думи, които няма да повторя, но че ние в некоалиции, сглобки или дори формални коалиции няма да участваме в този общински съвети! Да, ние ще продължаваме да предлагаме добрите идеи, добрите политики за града и ще подкрепяме всякакви такива, които бъдат предложени на нашето внимание! Но оттам нататък недейте да очаквате то нас, че ние ще разрешаваме вътрешнокоалиционни проблеми в национални, местни сглобки и така нататък! В това нещо сме категорични!

Илиана Беновска: Не ми отговорихте не е ли време за избори за кмет? Или наистина ще си продадете краченцата без поличка, с панталонки, засега?

Иван Таков: Нека да кажем, че самия факт, че водим дело, в което ви запознаваме периодично с неговия ход, означава, че ние не сме се отказали! А кога е време за нови избори, това може единствено компетентният български съд да реши!

Илиана Беновска: Аз Ви пита за нови избори за кмет, не ми отговорихте? За кмет?

Иван Таков: Отговорих Ви, мисля, че много точно Ви отговорих. Това решение не можем да го вземем ние. Ние сме казали нашето мнение още веднага след изборите на първата пресконференция, че за нас реалния резултат се разминава с този, който е официално обявен! И досега не сме си променили позицията, затова водим това дело!

Илиана Беновска: Може ли въпрос към Ваня Григорова и към Вас, г-н Таков, моля ви? Искам да ви питам на шега, аз подметнах на първата пресконференция на ПП-ДБ след изборите, да Ви направят, г-жо Григорова, председател на СОС! Правите ми физиономии! А сега ще се изкушите ли, Вие персонално, Григорова, и Вие, като ръководител, г-н Таков, ако ей сега на това следващо заседание ви предложат Ваня да стане председател на СОС? Каква ви е цената?

Иван Таков: Нека да кажа, аз ще отговоря на този въпрос. Ние имаме кандидат за председател на СОС в лицето на г-жа Диана Тонова. В момента никой с нищо не може да ни изкуши, нито да ни купи нашите гласове! Ние сме казали нашето виждане, нашите приоритети и за какво ще работим в СОС и това не е за постове! Благодаря Ви!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР