Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

...
29 януари 24-таРанна утрин. Сънувах страхотен сън. И ми се
Коментари Харесай

29 януари 24-та

Ранна утрин. Сънувах страхотен сън. И ми се прииска да не го забравя. Никога.

Още преди да се пробудя се чувствах щастлива. Носех се, като лятно облаче, на повърхността на съня и знаех, че съм си аз, че съм висока 175, че имам великолепно семейство... Вятърът лекичко ме носеше в синьото небе, аз му махах с ръце от облаче, загребвах въздуха около себе си и бях доволна, че докато съм спала не съм се превърнала в някоя Мария или в някоя Ана, например. Бях доволна, че съм си останала такава, каквато бях преди да заспя - просто аз. Чувствах се, като току-що окъпано бебе - безгрижна и нова, готова да се гмурна в това, което ме очаква и да го преживея такова, каквото е. Имах по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак - чувствах ги, без дори да помръдна, и бях доволна от това - значи, приличах на всички останали. Значи и аз съм като тях. А, те са като мен. Значи, ще успеем да се разберем, ще успеем да се харесаме и да живеем заедно. Чувствах, че мога да пея и това ми доставяше огромно удоволствие. Предвкусвах как ще вървя по летните слънчеви улици с тениска и едни джинси и ще мога да си тананикам на ум колко е хубаво, че вървя по летните улици с тениска и джинси, и крачките ми ще стават ритмични и леки, и ще се радват на песента, а тя ще се радва на слънцето и всичко ще е наред. Усещах се толкова празнично, сякаш имах рожден ден. И знаех защо е така. До мен тихичко похъркваше той, а недалеч от него сладко дишаше синът ни. И те имаха по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак, и те можеха да пеят, и те щяха да облекат по една тениска и по едни джинси, и да тръгнат по улицата с лека крачка. И те щяха да се събудят с чувството, че имат рожден ден, защото щяха да знаят, че имат мен. Приличаща на тях. Тяхна. С по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак. Някакво врабченце се разхождаше наперено по перваза, въртеше се насам - натам и чуруликаше, че се е събудило, че има това и това, и че може да чурулика, че майка му и баща му са се събудили, че имат същото, което има и то и че могат да чуруликат. Черницата отвън също се беше пробудила и си шумолеше някаква своя песен, прането на въжето също се беше пробудило и тихичко си плющеше. Въздухът също се беше пробудил и си въздишаше неговата си песен, оттатък мама също беше будна и си припяваше нещо - палачинките в тигана цвърчаха, радиото мърмореше, тати боботеше, дори възглавницата под главата ми си мрънкаше нещо и всичко беше толкова хубаво, светло и празнично, че на мен ми се прииска цял живот да остана така - в това легло, в тази стая, в тази къща, на този свят.

Но. Понеделник е…Отварям очи .... Поглеждам си мейла. В 7.30, ДПС ми казват „Добро утро“ . Чета им мейла. И разбирам какво ще става тази седмица…

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

България още не знаеше, че КЗК ще разреши на Виваком да прибави и Булсатком към Нова ТВ…

29.01.2024 07:30 ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС с питания към Главния прокурор, Главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за Кешгейт - пътят на Копринката и “касиерите” на Президента

Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали.

Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш” станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т.нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено, запита председателят на ПГ на ДПС. Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, категоричен е Делян Пеевски.

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

29 януари 24-та, 12 часа

Румен Радев, президент: Аз няма да коментирам „г-н Магнитски“! Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите привички у дребните души е да подозират собствените си низости в другите! Виждате, че опитомяването на лидерите на ПП-ДБ може, дава някакви надежди някому, че по същия начин могат да подходят към президентската институция, но това няма да се случи!

Но, когато си говорим за корупция аз призовавам тези органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, КТБ, Булгартабак, ББР, за язовири, магистрали, митници, НКЖИ, за Дунарит, Емко и отравянето на Гебрев! За подставени лица, собственици на имоти, на хотели и на бизнеси в България и чужбина, за офшорки! Останаха страшно много въпроси, които висят и обществото чака отговор. Как да се борим с корупцията при това положение?

Медия: Говори се, че сформирате партия около Вас. Отговорете еднозначно, подготвяте ли политически проект сега или в бъдеще?

Румен Радев: Вие много точно го зададохте, всъщност, цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия! Мога да кажа, че този „хор на страха“ обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието!

Според мен е наивно да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората. А хората са възмутени от цените, от схемите, от назначенията, от провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори и от безотговорното управление.

Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна. Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали! Алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива за България!

Вече съм ви казвал, че ако дам доверието си на някоя политическа формация, ще ви го заявя аз сам! Благодаря!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

29 януари 24-та, 17 часа

Делян Пеевски, ДПС: Има много неща в медиите, но никой от органите не реагира. Затова ги питам. Вие виждате ли някакви разследвани данни?

Не само за президента! Аз искам институциите да започнат да работят, да има ново начало! Хората да получат правосъдие за всеки, всички да са равни, всичко да се проверява. Чудесно е всичко, което казва „мистър Кеш“ да бъде проверено!

Медия: Президентът определи думите Ви като слухове и манипулация, как ще коментирате това нещо?

Делян Пеевски: Той как решава това „мистър Кеш“? Като последна инстанция в държавата? Диктатурата му свърши, няма да се повтори! Единственото, което е чудесно, изкарах от удобния комфорт на уютния му кабинет! Той излезе, каза, че ще прави партия! Чакам го на терена! Ръкавицата е хвърлена! Аз я приемам! Искаме битка на политическия терен. Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията! И в това кресло да се крие зад пълния си имунитет. Интересното, което прокуратурата каза днес, че не могат да предприемат действия, защото той имал имунитет. Значи има дела, които искам да разбера какви са, които чакат падането на неговия имунитет. Днес разбрахме, че той ще прави партия, значи чакаме имунитета ми съвсем скоро да падне! Ако внимателно прочетете в Конституцията, има си процедура за махане на този имунитет. Нека прокуратурата да ни даде данни да видим има ли нещо, няма ли! Аз нищо не твърдя! Чакаме данни от службите и прокуратурата. Има много „касиери“, много „малки кученца“, които влачат плячка в тъмната институция!

Страх имаше в неговите очи! Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен, да стане политически лидер, да има достойнството да бъде такъв, да се срещнем на европейските избори. Това е достойно! Единственото, което е недостойно, ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

29 януари 24-та, 14 часа

Николай Денков, премиер: Още от първите дни, когато ПП и ДБ влязоха в политиката заедно поставихме въпроса за това, че всички сигнали, всички слухове, ако щете, стига да има основание, трябва да бъдат разследвани и тези разследвания трябва да приключат с краен резултат и там, където има нарушение на закона и със съответните присъди.

По отношение на коментарите на президента нека да обърна внимание, че преди няколко месеца, мисля от тази трибуна ясно казах, че в службите виждам „сляпо петно“ по отношение на корупцията.

Всичко друго са само слухове и твърдения, които, когато останат недоказани имат само един резултат – да сриват институциите. Между другото президентството прави това от доста време, както сте видели и вие самите!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

29 януари 24-та, 18 часа

Медия: Г-н Петков, чувствате ли се опитомен от Делян Пеевски? Това са думи на президента Радев!

Кирил Петков, ПП: Нещо, което ми направи впечатление, той каза – ще сезирам органите! Аз питам, кои органи? Ние много отдавна сме казали, че трябва да има реформа в ДАНС. Акад. Денков предложи смяна на шефа на ДАНС, но това беше блокирано от президента. Когато сезираш органите, първо трябва да реформираш тези органи. От ПП-ДБ продължаваме да вярваме, че никой не може да бъде над закона. И за да не си говорим само общи приказки, започваме силна кампания за реформа в службите.

Медия: Одобрявате ли нов политически проект на президента и къде би се позиционирал той?

Кирил Петков: Не, не мисля! Единственото, което е ясно, че не може по Конституция да имаш двойна роля, не може да си и политически лидер, и президент! Трябва да си избереш едно от двете!

Медия: Доколко важно е ДПС за управляващото мнозинство?

Кирил Петков: Ние видяхме, че при Конституцията промяната се случи.

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

30 януари 24-та

Илияна Йотова, вицепрезидент: Войната с президента продължава, затова казвам, че няма новина в това, което се случва! Може би в момента сме свидетели на трети сезон на тази война. Първият беше „президент и войната в Украйна“, втората „президент и Конституция“! Сега очевидно сме „за кожата на един президент“!

Медия: Делян Пеевски призова президента да се срещнат на политическия терен, как Ви звучи това предложение?

Илияна Йотова: Като какъв го призова?

Медия: Като лидер на партия, евентуално!

Илияна Йотова: Аз не очаквам, така, както познавам президента Радев, че би се поддал на който и да било, за да създава партия, още повече да му се диктува как това да стане и кога това да стане! За всички години, в които работим заедно, аз съм се убедила, че това е човек на честта! Че спазва до буквите на закона всички правила, и конституционни, и законови и може би точно това сглобката не може да му прости! Защото от началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти! Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия. Напротив, точно обратното, винаги се обръщаше към КС и това не се прощава!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

31 януари 24-та, 11 часа

Бойко Борисов, ГЕРБ: Парадокс е в момента аз да съм единствения, който брани специалните служби в България! И единствения, който няма никакво отношение по тяхното назначение. Защото аз, като вярващ човек вярвам, че власт власт възпира. И затова е много важно, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт, първо ние да работим по уважението на тези институции, зачитането на тези институции, зачитане на мнението им. И когато посяваш ветрове, винаги жънеш бури.

Така че призовавам всички вече да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети.

Но тук в сглобката имаме хора, които са участвали във всички тези разговори, те знаят как се правят служебните правителства.

Медия: За Кирил Петков ли говорите?

Бойко Борисов: И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, и колко още можем да изброяваме.

Медия: Как разчетохте думите на президента, когато той заяви, че вижда потребност и обществото има необходимост от политическа алтернатива? И заяви, че управляващото мнозинство има страх от такава!

Бойко Борисов: Аз това го слушам от 20 години. От 20 години всеки, който иска да влезе в новините, излиза и казва нещо срещу Бойко Борисов. Да, но г-н Петков дума не каза за Копринков, дума не каза за президента, той си знае за службите. Г-н Пеевски пък говори за Копринков и еди-какво си. Въобще всеки лидер използва тази ситуация в момента за своите политически цели. Моите са най-чисти! В момента единственото, което знам, е, че се искат политически назначения там. Считам, че това е грешно. Считам, че за тези години, в които са били, ако те не са събирали доказателства, ако нямат информация, всичко, за което говорят г-н Пеевски и г-н Радев ще останат слухове. Това, което аз знам, че Пламен Узунов с една торбичка след среща с митниците, Делян Добрев го беше видял, и вие го видяхте, но дотам стигна всичко.

Медия: Хайде сега кажете защо Пеевски започна война с президента, според Вас?

Бойко Борисов: Не мога да кажа, това си е тяхно право на колегите от ДПС, те сигурно знаят повече от нас. Те по едно време бяха близки с президента Радев, при подкрепата, може би знаят повече неща. Те ще ги кажат, когато отидат да ги питат.

Медия: Смятате ли, че президентът подготвя нов политически проект?

Бойко Борисов: Ама дори така, както го казвате, това е и нарушение на Конституцията, и политически некоректно! Защото, когато се изказваш като последна инстанция, каквато е президентската институция, а в същото време има политически проект зад теб или проекти за времето, което мина, това не трябва да се счита за президентската дума, а на партиен лидер. И може би тук е мястото, където се вклинява Пеевски, за да се бори с партиен лидер на практика, а не с президентска институция.

Ние нито за миг не сме се харесали с ПП, ДБ, ДПС, но това е единственото, което можеше да се направи и към днешна дата е безалтернативно!

Медия: Как ще коментирате призивите за импийчмънт на Радев?

Бойко Борисов: Помните за датата 3-ти март. Аз казах на колегите, че категорично няма да я подкрепя и тя не влезе в Конституцията. Импийчмънт е абсурдно не само да се говори, а да се мисли, и обратното, за човек пряко избран от народа! Абсурдно дори! Както е и абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да говори като партиен лидер. И да не харесва до този момент нищо, което се е случило в България, освен служебните правителства!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

България още не знаеше, че КЗК ще разреши на Виваком да прибави и Булсатком към Нова ТВ…

И изведнъж престрелката Пеевски vs Радев се пренесе за Нова ТВ

31 януари 24-та, 18.30 часа

Медия: Добър вечер, г-н Петков! Вие или някой от лидерите на ПП-ДБ правили ли сте оферта на президента да участва в „сглобката“, както твърди вицепрезидента Илияна Йотова?

Кирил Петков: И ако това е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между Юнайтед Груп и Булсатком, това много ни притесни! Защото ние сме чели докладите на КРС за близо 60% пазарен дял. Но притеснителното е не самите фирми какво правят, а КЗК, ако наистина вземе решение без никакъв коментар, просто одобри за нещо, което може да се отрази на хиляди българи за цената на телевизията и за възможността за селекциите и възможността българите да имат такива доставки без коментар от КЗК, това много ни притеснява ...

Медия: А прав ли е Пеевски, когато казва, че „президентството е тъмна институция, пълна с много кеш“?

Кирил Петков: Аз пледирах, но днес висях, че Борисов не е сигурен в моята теза, че докато нямаме работещи институции, работещи служби, ако ще от сутрин до вечер да си прехвърляме топката е нещо, с което обществото няма как да напредне! Ние трябва тези служби, знам, че г-н Борисов се притеснява от тази реформа, но тези служби трябва да бъдат придвижени напред, защото в противен случай нито аз, нито някой друг може да бъде директен съдник само пред микрофоните!

Медия: Борисов каза, че ако е имало злоупотреби в президентството и служебната власт, както каза Пеевски, то вие сте получавали подкрепа и сте подкрепяли, участвали сте в тези разговори. Били сте на един плакат, ако трябва да цитирам точно Борисов. Вие знаете ли за злоупотреби на „Дондуков“ 2?

Кирил Петков: Вижте, знаете ли какво правим ние в ПП, ние гледаме принципно на нещата, когато става дума за корупция и за обществен интерес. Ние не се интересуваме кой кой е, ние се интересуваме всички да работят прозрачно и да се страхуват, ако правят корупция или участват в корупционни схеми. Ето, за „пътя на копринката“, за който се говори, ако имахме работещи служби, това нямаше да са слухове, а щеше да има истинско разследване и да доведе до истински резултати!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

1 февруари 24-та

Бойко Борисов: Чувам за подготовка на командировка в САЩ, една огромна делегация да харчи държавни пари да пропагандират за нещо, което са свършили те, а това не е така. Аз помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да се взимат решения за „Уестингхаус“, за ядреното гориво, за оръжията особено за Украйна! Просто се скриха!

Медия: Редно ли е лидер на партия да коментира решение на КЗК преди още да е взето? Все пак е независим орган!

Бойко Борисов: Аз, като лидер на политическа партия, няма да коментирам решение на независим регулатор, преди то да е взето. Интересно колко мълчание с струпа напоследък за това, което чувам за изборите в София. Вече е потвърдено с експертиза на съда. И ако това е вярно, ние сме свидетели в София на най-мащабното купуване на гласове, което е нарушение на закона. Ако е вярно това, което съда казва, експертизата, че няма флашки, подменяни са гласове, протоколи в полза на кандидат, в случая Терзиев, ощетяващ другите. Ние не знаем изобщо какво е ставало по страната. Изобщо този машинен вот, ако това е вярно, повтарям, става дума за чудовищно купуване на гласове от бели якички! Това е нещо, което вие премълчавате, не знам защо! Ако ГЕРБ беше направил такова нещо, това щеше да е новина от сутрин до вечер! Няма ги в 300 секции гласовете, не излизат, не се засичат. Което означава манипулация на вота. А отдолу на всяка реклама пишеше – купуването и продаването на гласове е престъпление! Затова и буксува СОС, защото има нещо нечисто, мръсно, купено! И това са фактите!

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

1 февруари 24-та

Делян Пеевски, ДПС: Според мен това се случва, което е много грешно! Тези министри са министри на България, трябва да си вършат работата за държавата и за българските граждани, да работят за хората, а не да ходят по мероприятия като партийни активисти. Защото гледам вече, че президентството се е превърнало в централа на партия. Хубаво е да сменим надписа. Няма вече смисъл отпред да пише президентство, трябва на табелата да пише „ПП Трети март“! Видяхме политическите секретаря по студиата, разхождат се, рекламират си проекта. Радвам се днес, че успях да извадя президента от комфорта на столчето му и си призна, че става политически лидер. Време е да си регистрира партията, евроизборите идват. Недопустимо е да използва президентската институция за офис на партията си! Да излиза от тази сграда, да си наеме офис и да започва да работи бързо на терен! Каза – не може да ни казва Пеевски с кой ще работим и с кой няма да работим! Слушайте интервюто, те признаха партията си. Партията на това лице се казва „Трети март“, да излиза от столчето си и да започва да работи на терен. Изборите са скоро.

Беновска: Бойко, Делян, Кирчо, Радев, Гном - в Политиката? Как сте в Личния живот, че да ни управлявате?

Аз съм Беновска. И питам.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР