Беноа Пер изживява един от най-слабите периоди в кариерата си,

...
Беноа Пер изживява един от най-слабите периоди в кариерата си,
Коментари Харесай

След два геврека и спор със съдията: Демотивиран Пер отстъпи на световния №9 в Ню Йорк

Беноа Пер изживява един от най-слабите интервали в кариерата си, за което свидетелстват извънредно разочароващите му резултати през сегашния сезон, по време на който е спечелил едвам 9 от всичките си 35 изиграни мача. Наскоро той загатна за неотдавнашен завършек на кариерата си, което звучи изцяло разумно поради неналичието на всякаква мотивация за игра у французина през последните месеци.

Това бе видно и през днешния ден в откриващия му дуел на US Open против международния №9 Камерън Нори, в огромни интервали от който Пер не изпитваше ни минимум предпочитание за игра и неточностите от неговата ракета се редяха една след друга. В хода на цялата среща френският представител записа общо 56 непредизвикани неточности против единствено 19 уинъра и изцяло резонно напусна конкуренцията в Ню Йорк след загуба с 0:6 6:7(1) 0:6.

В откриващия сет Пер не влагаше каквото и да било изпитание и не съумя да избегне " геврека " против полуфиналиста от Уимбълдън, който запази концентрацията си и безпроблемно поведе в общия резултат. Във втората част международният №173 въпреки всичко стабилизира до известна степен представянето си и съумя да се опази от пробиви до 3:3. В идващия гейм обаче на един от феновете му прилоша, което докара до продължителна пауза.

По време на прекъсването французинът си разреши да отиде да беседва със своя треньор в трибуните, което е в прорез с правилника и поради което съдията на стола Карлос Бернардеш му даде публично предизвестие. Последва експлоадиране от страна на Пер, който влезе в спор с арбитъра, употребявайки като аргумент нововъведеното предписание за разрешаване на треньорска помощ, само че незабавно бе контриран от Бернардеш, който му изясни, че стореното от тенисиста не е разрешено от правилника.

След паузата международният №173 остана равносилен на съперника и съумя да докара нещата до тайбрек, където обаче нова серия от пропуски му коства закъснение от 0:2 сета. Третата част пък по нищо не се различаваше от първата, защото мотивацията на французина още веднъж се изгуби изцяло и той инкасира нов сет на нула, изпратил Нори във втория кръг, където му следва дуел против Макензи Макдоналд или Жоао Соуса.

Professional job from the British No.1
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР