Бенкс тръгва към футбола, след като му се налага да

...
Бенкс тръгва към футбола, след като му се налага да
Коментари Харесай

Черна Вест. Отиде Си Една От Най-Ярките Футболни Легенди На Нашето Време

Бенкс потегля към футбола, откакто му се постанова да работи на 14 години като въглищар в родния Шефийлд, напускайки учебно заведение. Семейството има потребност от издръжка.

Играе за Честърфийлд, Лестър, Стоук, както и в няколко американски отбора в зародиша на сокъра в страната. Никога не е бил в гранд, което не пречи да вдигне международната купа с Англия от 1966 година

Известен с коравия си темперамент - човек, който в никакъв случай не се е страхувал от болката. Играе с фрактури на пръсти, ребра, ключица... Губи съвсем изцяло зрението с едното си око в автомобилна злополука през 1972 година, само че продължава да пази! Отказва се едвам през 1978-а, на 41 години.

Смелостта си на вратата отдава на детските години.

" Бях въглищар, една извънредно тежка работа. В свободното време упражнявах с локален младежки отбор на бетон и върху игрище с пясък. От какво да ме е боязън върху тревата? ", споделя в едно от интервютата си, написа Дир.бг.

Записва 73 мача за Англия, охранява вратата на две международни и две европейски шампионати. Наричат го " Стената " или " великият едноок Бенкс " към края на кариерата му след случая.

Избран е измежду стоте най-велики играчи в историята на футбола в класацията на ФИФА. Рицар на Британската империя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР